Aktualne menu w okresie 27.01-02.02.2020

dieta slim
poniedziałek
1. Śniadanie
Kasza manna z musem truskawkowym
2. Przekąska
Ciasto z czerwonej fasoli. orzechów, wiórków kokosowych z wiśniami
3. Obiad
Papryka faszerowana mielonym mięsem z piersi drobiowej, ryżem, warzywami
4. Podwieczorek
Jogurt owocowy z siemieniem lnianym
5. Kolacja
Leczo, makaron orzo
wtorek
1. Śniadanie
Sałatka z kaszy bulgur, kalafiora, brokuła i cieciorki z sosem jogurtowym
2. Przekąska
Zupa fasolowa z ziemniakami
3. Obiad
Polędwiczki w sosie paprykowym, kasza gryczana , buraczki z chrzanem
4. Podwieczorek
Śmietankowy sernik na zimno z owocami i galaretkami
5. Kolacja
Sałatka makaronowa z tuńczykiem, sos Cezar
środa
1. Śniadanie
Jajeczna zapiekanka z makaronem, szpinakiem, oliwkami i kabanosem
2. Przekąska
Sok wieloowocowy z migdałami i nasionami lnu, chia, pestkami dyni i makiem
3. Obiad
Kotlety z kaszy jaglanej w sosie szpinakowym, surówka z czerwonej kapusty
4. Podwieczorek
Ciasto czekoladowo-bananowe
5. Kolacja
Pieczeń rzymska z ryżem i serem
czwartek
1. Śniadanie
Twarożek z szynką, zielonym groszkiem, chrzanem, musztardą francuską, pieczywo pełnoziarniste
2. Przekąska
Sałatka z zielonego ogórka i ryżu jaśminowego w sosie greckim
3. Obiad
Kurczak z kalafiorem w sosie curry , ryż brązowy, surówka z białej kapusty
4. Podwieczorek
Sałatka z fasolką szparagową, łososiem wędzonym, cieciorką, komosą ryżową i dressingiem bazyliowym
5. Kolacja
Pesto z zielonego groszku z czarnuszką i makaronem penne pełnoziarnistym
piątek
1. Śniadanie
Jajko w sosie jogurtowo-koperkowym, pieczywo
2. Przekąska
Zupa z soczewicy
3. Obiad
Dorsz z pieca na sałatce z makaronu orzo i warzyw
4. Podwieczorek
Deser jogurtowy z musem truskawkowo- brzoskwiniowym
5. Kolacja
Kaszotto z kaszy gryczanej z warzywami i serem żółtym
sobota
1. Śniadanie
Jogurt porzeczkowo- banananowy z nasionami lnu i makiem, mix płatków śniadaniowych z bakaliami
2. Przekąska
Tortilla z farszem z kurczaka
3. Obiad
Gulasz z szynki wieprzowej z lubczykiem, surówka z marchewki na ostro, ziemniaki
4. Podwieczorek
Sernik tradycyjny z rodzynkami
5. Kolacja
Kotlety ziemniaczano-jajeczne z pieczarkami i cebulką
niedziela
1. Śniadanie
Puszyste placki jogurtowe z jabłkami
2. Przekąska
Sałatka z pieczonych buraków z fetą i ogórkiem, sos balsamiczny
3. Obiad
Pieczona pierś kurczaka w sose pietruszkowym, kasza jaglana, surówka z kiszonych ogórków z olejem i pieprzem
4. Podwieczorek
Krupnik na domowym wywarze warzywnym z suszonymi grzybami, ziemniakami i kaszą pęczak
5. Kolacja
Fasolka “po bretońsku”, pieczywo
dieta vege
poniedziałek
1. Śniadanie
Kasza manna z musem truskawkowym
2. Przekąska
Ciasto z czerwonej fasoli. orzechów z wiśniami i wiórkami kokosowymi
3. Obiad
Papryka faszerowana soczewicą, cieciorką, ryżem, warzywami
4. Podwieczorek
Jogurt owocowy z siemieniem lnianym
5. Kolacja
Leczo, makaron orzo
wtorek
1. Śniadanie
Sałatka z kaszy bulgur, kalafiora, brokuła i cieciorki z sosem jogurtowym
2. Przekąska
Zupa fasolowa z ziemniakami
3. Obiad
Pieczone warzywne kotlety z ciecierzycy, pora i marchwi ze słonecznikiem, buraczki z chrzanem, kasza gryczana
4. Podwieczorek
Śmietankowy sernik na zimno z owocami i galaretkami
5. Kolacja
Sałatka makaronowa z wędzonym serem, sos Cezar
środa
1. Śniadanie
Jajeczna zapiekanka z makaronem, szpinakiem i oliwkami
2. Przekąska
Sok wieloowocowy z migdałami, nasionami lnu, chia, pestkami dyni i makiem
3. Obiad
Kotlety z kaszy jaglanej w sosie szpinakowym, surówka z czerwonej kapusty
4. Podwieczorek
Ciasto czekoladowo-bananowe
5. Kolacja
Pieczeń rzymska z ryżem i serem
czwartek
1. Śniadanie
Twarożek z szynką , zielonym groszkiem, chrzanem, musztardą francuską, pieczywo pełnoziarniste
2. Przekąska
Sałatka z zielonego ogórka i ryżu jaśmionowego w sosie greckim
3. Obiad
Kurczak z kalafiorem w sosie curry , ryż brązowy, surówka z białej kapusty
4. Podwieczorek
Szaszłyki z kalafiora, brokuła, pieczarek i papryki z tofu. Sos curry , ryż brązowy, surówka z białej kapusty
5. Kolacja
Pesto z zielonego groszku z czarnuszką i makaronem penne pełnoziarnistym
piątek
1. Śniadanie
Jajko w sosie jogurtowo-koperkowym, pieczywo
2. Przekąska
Zupa z soczewicy
3. Obiad
Grilowana cukinia z serem, sałatka z makaronu orzo i warzyw
4. Podwieczorek
Deser jogurtowy z musem truskawkowo- brzoskwiniowym
5. Kolacja
Kaszotto z kaszy gryczanej z warzywami i serem żółtym
sobota
1. Śniadanie
Jogurt porzeczkowo- banananowy z nasionami lnu i makiem, mix płatków śniadaniowych z bakaliami
2. Przekąska
Tortilla z farszem z soczewicy
3. Obiad
Gulasz meksykański- z czekoladą, ananasem, fasolą i chili . Surówka z marchewki na ostro z jogurtem bezlaktozowym, ziemniaki
4. Podwieczorek
Sernik tradycyjny z rodzynkami
5. Kolacja
Kotlety ziemniaczano-jajeczne z pieczarakami i cebulką
niedziela
1. Śniadanie
Puszyste placki jogurtowe z jabłkami
2. Przekąska
Sałatka z pieczonych buraków z fetą i ogórkiem, sos balsamiczny
3. Obiad
Kotlety z fasoli i kaszy jaglanej. Sos pieczarkowy, surówka z kiszonych ogórków z olejem i pieprzem
4. Podwieczorek
Krupnik na domowym wywarze warzywnym z suszonymi grzybami, ziemniakami i kaszą pęczak
5. Kolacja
Fasolka “po bretońsku”, pieczywo
dieta no meat
poniedziałek
1. Śniadanie
Kasza manna z musem truskawkowym
2. Przekąska
Ciasto z czerwonej fasoli. orzechów z wiśniami i wiórkami kokosowymi
3. Obiad
Papryka faszerowana soczewicą, ciecioroką, ryżem, warzywami
4. Podwieczorek
Jogurt owocowy z siemieniem lnianym
5. Kolacja
Leczo, makaron orzo
wtorek
1. Śniadanie
Sałatka z kaszy bulgur, kalafiora, brokuła i cieciorki z sosem jogurtowym
2. Przekąska
Zupa fasolowa z ziemniakami
3. Obiad
Pieczone warzywne kotlety z ciecierzycy, pora i marchwi ze słonecznikiem. Buraczki z chrzanem, Kasza gryczana
4. Podwieczorek
Śmietankowy sernik na zimno z owocami i galaretkami
5. Kolacja
Sałatka makaronowa z tuńczykiem, sos Cezar
środa
1. Śniadanie
Jajeczna zapiekanka z makaronem, szpinakiem i oliwkami
2. Przekąska
Sok wieloowocowy z migdałami, nasionami lnu, chia, pestkami dyni i makiem
3. Obiad
Kotlety z kaszy jaglanej w sosie szpinakowym. Surówka z czerwonej kapusty
4. Podwieczorek
Ciasto czekoladowo-bananowe
5. Kolacja
Pieczeń rzymska z ryżem i serem
czwartek
1. Śniadanie
Twarożek z szynką , zielonym groszkiem, chrzanem, musztardą francuską, pieczywo pełnoziarniste
2. Przekąska
Sałatka z zielonego ogórka i ryżu jaśminowego w sosie greckim
3. Obiad
Szaszłyki z kalafiora, brokuła, pieczarek i papryki z tofu. Sos curry , ryż brązowy, surówka z białej kapusty
4. Podwieczorek
Sałatka z fasolką szparagową, łososiem wędzonym, cieciorką, komosą ryżową i dressingiem bazyliowym
5. Kolacja
Pesto z zielonego groszku z czarnuszką i makaronem penne pełnoziarnistym
piątek
1. Śniadanie
Jajko w sosie jogurtowo-koperkowym, pieczywo
2. Przekąska
Zupa z soczewicy
3. Obiad
Dorsz z pieca na sałatce z makaronu orzo i warzyw
4. Podwieczorek
Deser jogurtowy z musem truskawkowo- brzoskwiniowym
5. Kolacja
Kaszotto z kaszy gryczanej z warzywami serem żółtym
sobota
1. Śniadanie
Jogurt porzeczkowo- banananowy z nasionami lnu i makiem, mix płatków śniadaniowych z bakaliami
2. Przekąska
Tortilla z farszem z soczewicy
3. Obiad
Gulasz meksykański- z czekoladą, ananasem, fasolą i chili. Surówka z marchewki na ostro z jogurtem bezlaktozowym, Ziemniaki
4. Podwieczorek
Sernik tradycyjny z rodzynkami
5. Kolacja
Kotlety ziemniaczano-jajeczne z pieczarkami i cebulką
niedziela
1. Śniadanie
Puszyste placki jogurtowe z jabłkami
2. Przekąska
Sałatka z pieczonych buraków z fetą i ogórkiem, sos balsamiczny
3. Obiad
Kotlety z fasoli i kaszy jaglanej. Sos pieczarkowy, surówka z kiszonych ogórków z olejem i pieprzem
4. Podwieczorek
Krupnik na domowym wywarze warzywnym z suszonymi grzybami, ziemniakami i kaszą pęczak
5. Kolacja
Fasolka “po bretońsku”, pieczywo
dieta no fish

poniedziałek
1. Śniadanie
Kasza manna z musem truskawkowym
2. Przekąska
Ciasto z czerwonej fasoli. orzechów z wiśniami i wiórkami kokosowymi
3. Obiad
Papryka faszerowana mielonym mięsem z piersi drobiowej, ryżem, warzywami
4. Podwieczorek
Jogurt owocowy z siemieniem lnianym
5. Kolacja
Leczo, makaron orzo
wtorek
1. Śniadanie
Sałatka z kaszy bulgur, kalafiora, brokuła i cieciorki z sosem jogurtowym
2. Przekąska
Zupa fasolowa z ziemniakami
3. Obiad
Polędwiczki w sosie paprykowym, kasza gryczana , buraczki z chrzanem
4. Podwieczorek
Śmietankowy sernik na zimno z owocami i galaretkami
5. Kolacja
Sałatka makaronowa z wędzonym serem, sos Cezar
środa
1. Śniadanie
Jajeczna zapiekanka z makaronem szpinakiem, oliwkami i kabanosem
2. Przekąska
Sok wieloowocowy z migdałami, nasionami lnu, chia, pestkami dyni i makiem
3. Obiad
Kotlety z kaszy jaglanej w sosie szpinakowym, surówka z czerwonej kapusty
4. Podwieczorek
Ciasto czekoladowo-bananowe
5. Kolacja
Pieczeń rzymska z ryżem i serem
czwartek
1. Śniadanie
Twarożek z szynką , zielonym groszkiem, chrzanem, musztardą francuską, pieczywo pełnoziarniste
2. Przekąska
Sałatka z zielonego ogórka i ryżu jaśmionowego w sosie greckim
3. Obiad
Kurczak z kalafiorem w sosie curry , ryż brązowy, surówka z białej kapusty
4. Podwieczorek
Sałatka z fasolką szparagową, tofu, cieciorką, komosą ryżową i dressingiem bazyliowym
5. Kolacja
Pesto z zielonego groszku z czarnuszką i makaronem penne pełnoziarnistym
piątek
1. Śniadanie
Jajko w sosie jogurtowo-koperkowym , pieczywo
2. Przekąska
Zupa z soczewicy
3. Obiad
Grillowana cukinia z serem, sałatka z makaronu orzo i warzyw
4. Podwieczorek
Deser jogurtowy z musem truskawkowo- brzoskwiniowym
5. Kolacja
Kaszotto z kaszy gryczanej z warzywami i serem żółtym
sobota
1. Śniadanie
Jogurt porzeczkowo- banananowy z nasionami lnu i makiem, mix płatków śniadaniowych z bakaliami
2. Przekąska
Tortilla z farszem z kurczaka
3. Obiad
Gulasz z szynki wieprzowej z lubczykiem, surówka z marchewki na ostro , ziemniaki
4. Podwieczorek
Sernik tradycyjny z rodzynkami
5. Kolacja
Kotlety ziemniaczano-jajeczne z pieczarkami i cebulką
niedziela
1. Śniadanie
Puszyste placki jogurtowe z jabłkami
2. Przekąska
Sałatka z pieczonych buraków z fetą i ogórkiem, sos balsamiczny
3. Obiad
Pieczona pierś kurczaka w sose pietruszkowym, kasza jaglana, surówka z kiszonych ogórków z olejem i pieprzem
4. Podwieczorek
Krupnik na domowym wywarze warzywnym z suszonymi grzybami, ziemniakami i kaszą pęczak
5. Kolacja
Fasolka “po bretońsku”, pieczywo

dieta Go! Slim
poniedziałek
1. Śniadanie
Kasza manna z musem truskawkowym
2. Przekąska
Ciasto z czerwonej fasoli. orzechów z wiśniami i wiórkami kokosowymi
3. Obiad
Papryka faszerowana soczewicą, cieciorką, ryżem, warzywami
4. Podwieczorek
Jogurt owocowy z siemieniem lnianym
5. Kolacja
Leczo, makaron orzo
wtorek
1. Śniadanie
Sałatka z kaszy bulgur, kalafiora, brokuła i cieciorki z sosem jogurtowym
2. Przekąska
Zupa fasolowa z ziemniakami
3. Obiad
Polędwiczki w sosie paprykowym, kasza gryczana , buraczki z chrzanem
4. Podwieczorek
Śmietankowy sernik na zimno z owocami i galaretkami
5. Kolacja
Sałatka makaronowa z tuńczykiem, sos Cezar na bazie oliwy
środa
1. Śniadanie
Jajeczna zapiekanka z makaronem szpinakiem, oliwkami i kabanosem
2. Przekąska
Sok wieloowocowy z migdałami, nasionami lnu, chia, pestkami dyni i makiem
3. Obiad
Kotlety z kaszy jaglanej w sosie szpinakowym, surówka z czerwonej kapusty
4. Podwieczorek
Ciasto czekoladowo-bananowe
5. Kolacja
Pieczeń rzymska z soczewicą i tofu
czwartek
1. Śniadanie
Twarożek z szynką , zielonym groszkiem, chrzanem, musztardą francuską, pieczywo pełnoziarniste
2. Przekąska
Sałatka z zielonego ogórka i ryżu jaśmionowego w sosie greckim
3. Obiad
Kurczak z kalafiorem w sosie curry , ryż brązowy, surówka z białej kapusty
4. Podwieczorek
Sałatka z fasolką szparagową, łososiem wędzonym, cieciorką, komosą ryżową i dressingiem bazyliowym
5. Kolacja
Pesto z zielonego groszku z czarnuszką, prażonymi pestkami słonecznika i makaronem penne pełnoziarnistym
piątek
1. Śniadanie
Jajko w sosie jogurtowo-koperkowym , pieczywo
2. Przekąska
Zupa z soczewicy
3. Obiad
Dorsz z pieca na sałatce z makaronu orzo i warzyw
4. Podwieczorek
Jogurt truskawkowy z migdałami
5. Kolacja
Kaszotto z kaszy gryczanej z grzybami i porem, ser żółty (bez laktozy) Sokół , tofu naturalne
sobota
1. Śniadanie
Jogurt porzeczkowo- banananowy z nasionami lnu i makiem, mix płatków śniadaniowych z bakaliami
2. Przekąska
Tortilla z farszem z soczewicy
3. Obiad
Gulasz meksykański- z czekoladą, ananasem, fasolą i chili , surówka z marchewki na ostro z jogurtem bezlaktozowym, ziemniaki
4. Podwieczorek
STRONG* 3.3
5. Kolacja
Kotlety ziemniaczano-jajeczne z pieczarkami i cebulką
niedziela
1. Śniadanie
Puszyste placki jogurtowe z jabłkami
2. Przekąska
Sałatka z pieczonych buraków z fasolką szparagową, ogórkiem, sos balsamiczny
3. Obiad
Pieczona pierś kurczaka w sosie pietruszkowym, kasza jaglana, surówka z kiszonych ogórków z olejem i pieprzem
4. Podwieczorek
Bananowo- malinowe smoothie na jogurcie naturalnym
5. Kolacja
Fasolka “po bretońsku”, pieczywo
dieta sport
poniedziałek
1. Śniadanie
Kasza manna z musem truskawkowym
2. Przekąska
Ciasto z czerwonej fasoli. orzechów wiórek kokosowych z wiśniami
3. Obiad
Papryka faszerowana mielonym mięsem z piersi drobiowej, ryżem, warzywami
4. Podwieczorek
Jogurt owocowy z siemieniem lnianym
5. Kolacja
Leczo, makaron orzo, pieczone mięso
wtorek
1. Śniadanie
Sałatka z kaszy bulgur, kalafiora, brokuła i cieciorki z sosem jogurtowym
2. Przekąska
Zupa fasolowa z ziemniakami i kiełbaską z pieca
3. Obiad
Polędwiczki w sosie paprykowym, kasza gryczana niepalona (biała), buraczki z chrzanem
4. Podwieczorek
Śmietankowy sernik na zimno z owocami i galaretkami
5. Kolacja
Sałatka makaronowa z tuńczykiem, sos Cezar
środa
1. Śniadanie
Jajeczna zapiekanka z makaronem, szpinakiem, oliwkami i kabanosem
2. Przekąska
DETOX MILD
3. Obiad
Klopsiki z piersi drobiowej w sosie szpinakowym,kasza jaglana, surówka z czerwonej kapusty
4. Podwieczorek
Ciasto czekoladowo-bananowe
5. Kolacja
Pieczeń rzymska z ryżem i serem
czwartek
1. Śniadanie
Twarożek z szynką , zielonym groszkiem, chrzanem, musztardą francuską, pieczywo pełnoziarniste
2. Przekąska
Sałatka z zielonego ogórka i ryżu jaśminowego w sosie greckim
3. Obiad
Kurczak z kalafiorem w sosie curry , ryż brązowy, surówka z białej kapusty
4. Podwieczorek
Sałatka z fasolką szparagową, łososiem wędzonym, cieciorką, komosą ryżową i dressingiem bazyliowym
5. Kolacja
Makaron penne pełnoziarnisty, pesto z zielonego groszku z czarnuszką i pieczonym schabem
piątek
1. Śniadanie
Jajko w sosie jogurtowo-koperkowym, pieczywo
2. Przekąska
Zupa z soczewicy z mięsem drobiowym
3. Obiad
Dorsz z pieca na sałatce z makaronu orzo i warzyw
4. Podwieczorek
Deser jogurtowy z musem truskawkowo- brzoskwiniowym
5. Kolacja
Kaszotto z kaszy gryczanej z warzywami, serem żółtym i pieczonym schabem
sobota
1. Śniadanie
Jogurt porzeczkowo- banananowy z nasionami lnu i makiem, mix płatków śniadaniowych z bakaliami
2. Przekąska
Tortilla z farszem z kurczaka
3. Obiad
Gulasz z szynki wieprzowej z lubczykiem, surówka z marchewki na ostro , ziemniaki
4. Podwieczorek
Sernik tradycyjny z rodzynkami
5. Kolacja
Kotlety ziemniaczano-jajeczne z pieczarkami i cebulką, grillowana pierś drobiowa
niedziela
1. Śniadanie
Puszyste placki jogurtowe z jabłkami
2. Przekąska
Sałatka z pieczonych buraków z fetą i ogórkiem, sos balsamiczny
3. Obiad
Pieczona pierś kurczaka w sose pietruszkowym, kasza jaglana, surówka z kiszonych ogórków z olejem i pieprzem
4. Podwieczorek
Krupnik na domowym wywarze warzywnym z pieczonym mięsem, suszonymi grzybami, ziemniakami i kaszą pęczak
5. Kolacja
Fasolka “po bretońsku” z kiełbasą
dieta fit
poniedziałek
1. Śniadanie
Kasza manna z musem truskawkowym
2. Przekąska
Ciasto z czerwonej fasoli. orzechów wiórek kokosowych z wiśniami
3. Obiad
Papryka faszerowana mielonym mięsem z piersi drobiowej, ryżem, warzywami
4. Podwieczorek
Jogurt owocowy z siemieniem lnianym
5. Kolacja
Leczo, makaron orzo, pieczone mięso
wtorek
1. Śniadanie
Sałatka z kaszy bulgur, kalafiora, brokuła i cieciorki z sosem jogurtowym
2. Przekąska
Zupa fasolowa z ziemniakami i kiełbaską z pieca
3. Obiad
Polędwiczki w sosie paprykowym, kasza gryczana niepalona (biała), buraczki z chrzanem
4. Podwieczorek
Śmietankowy sernik na zimno z owocami i galaretkami
5. Kolacja
Sałatka makaronowa z tuńczykiem, sos Cezar
środa
1. Śniadanie
Jajeczna zapiekanka z makaronem, szpinakiem, oliwkami i kabanosem
2. Przekąska
DETOX MILD
3. Obiad
Klopsiki z piersi drobiowej w sosie szpinakowym,kasza jaglana, surówka z czerwonej kapusty
4. Podwieczorek
Ciasto czekoladowo-bananowe
5. Kolacja
Pieczeń rzymska z ryżem i serem
czwartek
1. Śniadanie
Twarożek z szynką , zielonym groszkiem, chrzanem, musztardą francuską, pieczywo pełnoziarniste
2. Przekąska
Sałatka z zielonego ogórka i ryżu jaśminowego w sosie greckim
3. Obiad
Kurczak z kalafiorem w sosie curry , ryż brązowy, surówka z białej kapusty
4. Podwieczorek
Sałatka z fasolką szparagową, łososiem wędzonym, cieciorką, komosą ryżową i dressingiem bazyliowym
5. Kolacja
Makaron penne pełnoziarnisty, pesto z zielonego groszku z czarnuszką i pieczonym schabem
piątek
1. Śniadanie
Jajko w sosie jogurtowo-koperkowym, pieczywo
2. Przekąska
Zupa z soczewicy z mięsem drobiowym
3. Obiad
Dorsz z pieca na sałatce z makaronu orzo i warzyw
4. Podwieczorek
Deser jogurtowy z musem truskawkowo- brzoskwiniowym
5. Kolacja
Kaszotto z kaszy gryczanej z warzywami, serem żółtym i pieczonym schabem
sobota
1. Śniadanie
Jogurt porzeczkowo- banananowy z nasionami lnu i makiem, mix płatków śniadaniowych z bakaliami
2. Przekąska
Tortilla z farszem z kurczaka
3. Obiad
Gulasz z szynki wieprzowej z lubczykiem, surówka z marchewki na ostro , ziemniaki
4. Podwieczorek
Sernik tradycyjny z rodzynkami
5. Kolacja
Kotlety ziemniaczano-jajeczne z pieczarkami i cebulką, grillowana pierś drobiowa
niedziela
1. Śniadanie
Puszyste placki jogurtowe z jabłkami
2. Przekąska
Sałatka z pieczonych buraków z fetą i ogórkiem, sos balsamiczny
3. Obiad
Pieczona pierś kurczaka w sose pietruszkowym, kasza jaglana, surówka z kiszonych ogórków z olejem i pieprzem
4. Podwieczorek
Krupnik na domowym wywarze warzywnym z pieczonym mięsem, suszonymi grzybami, ziemniakami i kaszą pęczak
5. Kolacja
Fasolka “po bretońsku” z kiełbasą
dieta office
poniedziałek
1. Śniadanie
Kasza manna z musem truskawkowym
2. Przekąska
Ciasto z czerwonej fasoli. orzechów, wiórków kokosowych z wiśniami
3. Obiad
Papryka faszerowana mielonym mięsem z piersi drobiowej, ryżem, warzywami
4. Podwieczorek
Jogurt owocowy z siemieniem lnianym
5. Kolacja
Leczo, makaron orzo
wtorek
1. Śniadanie
Sałatka z kaszy bulgur, kalafiora, brokuła i cieciorki z sosem jogurtowym
2. Przekąska
Zupa fasolowa z ziemniakami
3. Obiad
Polędwiczki w sosie paprykowym, kasza gryczana , buraczki z chrzanem
4. Podwieczorek
Śmietankowy sernik na zimno z owocami i galaretkami
5. Kolacja
Sałatka makaronowa z tuńczykiem, sos Cezar
środa
1. Śniadanie
Jajeczna zapiekanka z makaronem, szpinakiem, oliwkami i kabanosem
2. Przekąska
Sok wieloowocowy z migdałami i nasionami lnu, chia, pestkami dyni i makiem
3. Obiad
Kotlety z kaszy jaglanej w sosie szpinakowym, surówka z czerwonej kapusty
4. Podwieczorek
Ciasto czekoladowo-bananowe
5. Kolacja
Pieczeń rzymska z ryżem i serem
czwartek
1. Śniadanie
Twarożek z szynką, zielonym groszkiem, chrzanem, musztardą francuską, pieczywo pełnoziarniste
2. Przekąska
Sałatka z zielonego ogórka i ryżu jaśminowego w sosie greckim
3. Obiad
Kurczak z kalafiorem w sosie curry , ryż brązowy, surówka z białej kapusty
4. Podwieczorek
Sałatka z fasolką szparagową, łososiem wędzonym, cieciorką, komosą ryżową i dressingiem bazyliowym
5. Kolacja
Pesto z zielonego groszku z czarnuszką i makaronem penne pełnoziarnistym
piątek
1. Śniadanie
Jajko w sosie jogurtowo-koperkowym, pieczywo
2. Przekąska
Zupa z soczewicy
3. Obiad
Dorsz z pieca na sałatce z makaronu orzo i warzyw
4. Podwieczorek
Deser jogurtowy z musem truskawkowo- brzoskwiniowym
5. Kolacja
Kaszotto z kaszy gryczanej z warzywami i serem żółtym
sobota
1. Śniadanie
Jogurt porzeczkowo- banananowy z nasionami lnu i makiem, mix płatków śniadaniowych z bakaliami
2. Przekąska
Tortilla z farszem z kurczaka
3. Obiad
Gulasz z szynki wieprzowej z lubczykiem, surówka z marchewki na ostro, ziemniaki
4. Podwieczorek
Sernik tradycyjny z rodzynkami
5. Kolacja
Kotlety ziemniaczano-jajeczne z pieczarkami i cebulką
niedziela
1. Śniadanie
Puszyste placki jogurtowe z jabłkami
2. Przekąska
Sałatka z pieczonych buraków z fetą i ogórkiem, sos balsamiczny
3. Obiad
Pieczona pierś kurczaka w sose pietruszkowym, kasza jaglana, surówka z kiszonych ogórków z olejem i pieprzem
4. Podwieczorek
Krupnik na domowym wywarze warzywnym z suszonymi grzybami, ziemniakami i kaszą pęczak
5. Kolacja
Fasolka “po bretońsku”, pieczywo
LUNCH
Slim

poniedziałek
Filet drobiowy w sosie słodko- kwaśnym na soku ananasowym, ryż kolorowy ( brązowy, czerwony, czarny, biały)
wtorek
Polędwica wieprzowa w sosie chrzanowym, ziemniaki, surówka z kiszonych ogórków
środa
Rissotto z grzybami, groszkiem i serem dojrzewającym, pieczonym schab
czwartek
Gulasz meksykański z ryżem
piątek
Łosoś w sosie curry z warzywami, pieczone ziemniaki
sobota
Pieczony schab na kiszonej kapuście z ziemniakami i pomidorami
niedziela
Gulasz drobiowy z groszkiem i papryką, komosa ryżowa

 

Vege

poniedziałek
Klopiski jajeczno- ziemniaczane z pieca, sos słodko- kwaśnym na soku ananasowym, ryż kolorowy ( brązowy, czerwony, czarny, biąły)
wtorek
Schabowe z pieczarek i tofu, ziemniaki, surówka z kiszonych ogórków
środa
Rissotto z grzybami, groszkiem i serem dojrzewającym
czwartek
Tofu wędzone w sosie pomidorowo- pomarańczowym, ryż, warzywa z pary z czarnuszką i olejem lnianym
piątek
Tabbouleh z komosą ryżową i migdałami
sobota
Placki ziemniaczane z warzywami, surówka z kiszonej kapusty
niedziela
Kalafior w sosie curry, soczewica z pestkami dyni

3 dni GRATIS!

Wybierz dowolny typ diety na 30 dni, a 3 dni otrzymasz GRATIS!