poniedziałek

2019-09-09
1. Śniadanie
Pasta jajeczna z tuńczykiem, pieczywo
2. Przekąska
Kremowa zupa z bataów z mlekiem kokosowym, imbirem, chilli i kurkumą
3. Obiad
Penne pełnoziarniste z kurczakiem i warzywami
4. Podwieczorek
Koktajl bananowy z wiórkami kokosowymi i kakao
5. Kolacja
Sałatka z fasolką szparagową , serem camembert, szpinakiem, czarnym ryżem i deresingiem bazyliowym na bazie oliwy, pieczywo

 

wtorek

2019-09-10
1. Śniadanie
Twarożek z papryką , chleb ze słonecznikiem,
2. Przekąska
Gęsta zupa meksykańska z kaszą jaglaną
3. Obiad
Placki po węgiersku
4. Podwieczorek
Jabłka z pieca z ryżem , cynamonem i migdałami
5. Kolacja
Zapiekanka warzywna z kalafiorem i makaronem pełnoziarnistym w sosie śmietanowo- serowym

środa

2019-09-11
1. Śniadanie
Owsianka orzechowa z morelami suszonymi, rodzynkami, wiórkami kokosowymi, figami suszonymi
2. Przekąska
Zupa z fasolki szparagowej na wywarze warzywnym z ziemniakami
3. Obiad
Klopsiki z mięsa drobiowego po meksykańska, kolorowy ryż, surówka z kiszonych ogórków
4. Podwieczorek
Jogurt owocowy z otrębami pszennymi
5. Kolacja
Sałatka z kaszy jaglanej z zielonymi warzywami, sos na bazie oliwy i suszonych pomidorów

 

czwartek

2019-09-12
1. Śniadanie
Jajko sadzone na szpinaku, rukoli, pomidor, ogórek świeży, pieczywo pełnoziarniste
2. Przekąska
Flaczki z pieczarek i boczniaka
3. Obiad
,Gulasz wołowy z warzywami i puree ziemniaczanym z koperkiem, Surówka z kiszonej kapusty z marchewka i natką pietruszki
4. Podwieczorek
Jogurt brzoskwiniowy płatkami ryżowymi i rodzynkami
5. Kolacja
Pomidorowa pasta z pomidorów, ciecierzycy, czerwonej soczewicy z orzechami piniowymi, ziarnami sonecznika, orzechami włoskimi,papryczką chili , natką pietruszki i olejem lnianym, pieczywo

piątek

2019-09-13
1. Śniadanie
Twarożek z szynką i chrzanem, pieczywo pełnoziarniste
2. Przekąska
Zupa marchewkowo – pomarańczowa z imbirem, aromatyczną posypką z pieczonej soczewicy i zacierką domową
3. Obiad
Makaron pełnoziarnisty z pieczonym dorszem w sosie brokułowo- szpinakowym
4. Podwieczorek
Ciasto z jabłkami i wanilią na mące gryczanej
5. Kolacja
Rissotto na warzywnym bulionie ze szpinakiem, pieczarkami, zielonym groszkiem, kurkumą i sezamem

sobota

2019-09-14
1. Śniadanie
Placki z dyni z sosem truskawkowym
2. Przekąska
Krupnik na domowym wywarze warzywnym
3. Obiad
Pierś drobiowa marynowana w ziołach i pieczona na parze, sos orzechowy z chilli, surówka Colesław
4. Podwieczorek
Chłodnik litewski z jajkiem
5. Kolacja
Sałatka z ciecierzycy, czarną soczewicą, suszonych pomidorów z oliwą i bazylią, chleb ze słonecznikiem,

niedziela

2019-09-15
1. Śniadanie
, Pasztet wegetariański z pieczonej dyni, batatów, marchewki, białej fasoli z siemieniem lnianym i migdałami,pieczywo
2. Przekąska
Domowa granola z gorzką czekoladą z płatków owsianych, z orzechami włsokimi, pestkami dyni, miodem, pestkami słonecznika, rodzynkami, Jogurt z owocami leśnymi
3. Obiad
Pieczony schab w ziołach, sos śliwkowy, kasza pęczak, warzywa z pary
4. Podwieczorek
Galaretka owocowa z jogurtem i musem owocowym
5. Kolacja
Zapiekanka ziemniaczana z warzywami pod beszamelem z żółtym serem i tymiankiem, gałką muszkatołową, lubczykiem, majerankiem

3 dni GRATIS!

Wybierz dowolny typ diety na 30 dni, a 3 dni otrzymasz GRATIS!