Przykładowy jadłospis DIETA FIGURA
bieżący jadłospis znajduje się w panelu klienta – zachęcamy do rejestracji konta
dieta slim
poniedziałek |
1. Śniadanie |
Granola orzechowa z jogurtem, musem owocowym |
2. Przekąska |
Zupa pieczarkowa ze świeżym tymiankiem |
3. Obiad |
Kurczak w sosie curry , Marchewka z groszkiem, ryż paraboliczny z czarna soczewicą |
4. Podwieczorek |
Murzynek |
5. Kolacja |
Sałatka z dyni, soczewicy, pieczarek, jaśminowego ryżu i prażonego słonecznika, sos jogurtowo- czosnkowy |
wtorek |
1. Śniadanie |
Pasta jajeczna z żółtym serem , suszonymi pomidorami, chili, pieczywo |
2. Przekąska |
Zupa grochowa na bulionie warzywnym z majerankiem |
3. Obiad |
Chilli con carne z piersi kurczaka , ryż biały |
4. Podwieczorek |
Jogurt malinowo- bananowy z otrębami pszennymi i rodzynkami |
5. Kolacja |
Gzik z pyrami, Sałatka z oliwkami, ogórkiem kiszonym, cebulą, marchewką |
środa |
1. Śniadanie |
Twarożek z ogórkiem, pieczywo |
2. Przekąska |
Gęsta zupa meksykańska z mięsem drobiowym |
3. Obiad |
Kurczak z brokułami w sosie śmietanowym, kasza bulgur |
4. Podwieczorek |
Jabłka z pieca z ryżem i cynamonem |
5. Kolacja |
Makaron pełnoziarnisty z kalafiorem i fasolką szparagową, zielony sos na bazie oliwy |
czwartek |
1. Śniadanie |
Smalec z białej fasoli z jabłkiem, majerankiem i czarnuszką, pieczywo |
2. Przekąska |
Zupa po florencku z zielonego groszku, grzanki |
3. Obiad |
Makaron tagiatelle z kurczakiem w sosie dyniowym z chilli |
4. Podwieczorek |
Detox MILD* 1.1 gęsty sok owocowy z otrębami gryczanymi, kurkuma, płatkami mgidałowymi, pestkami słonecznika i siemiem lnianym |
5. Kolacja |
Kopytka, surówka z domowej kiszonej kapusty z marchewka i natką pietruszki |
piątek |
1. Śniadanie |
Placki z dyni z sosem truskawkowym |
2. Przekąska |
Krupnik na domowym wywarze warzywnym z pieczonymi mięsami |
3. Obiad |
Klopsiki rybne z pieca w sosie kaparowym z zielonym pieprzem, ryż biały, ryż czarny, ryż czerwony, surówka z domowej kiszonej kapusty |
4. Podwieczorek |
Sernik na zimno z owoców leśnych z galaretkami |
5. Kolacja |
Sałatka z ciecierzycy, fasolki szparagowej i suszonych pomidorów, pieczywo |
sobota |
1. Śniadanie |
Jajko na twardo, twarożek ziołowy, warzywa, pieczywo, kabanosy, masło z czosnkiem, pomidorem suszonym i natką pietruszki, |
2. Przekąska |
Kwaśnica- Góralska parzybroda na pieczonym schabie |
3. Obiad |
Cymes z kurczakiem, kasza gryczana biała, buraczki duszone z pomarańczą , |
4. Podwieczorek |
Jogurt wiśniowy z siemieniem lnianym i otrębami owsianymi |
5. Kolacja |
Leczo z filetem drobiowym z ryżem jaśminowym |
niedziela |
1. Śniadanie |
Czekoladowa owsianka z malinami i orzechami włoskimi |
2. Przekąska |
Zupa z cukini i soczewicy |
3. Obiad |
Schab faszerowany kaszą gryczną z grzybami i pieczarkami, modra kapusta |
4. Podwieczorek |
Jogurt brzoskiwniowy, musli |
5. Kolacja |
Sałatka gyros z sosem jogurtowym, pieczywo |
dieta Go! Slim
poniedziałek |
1. Śniadanie |
Granola orzechowa z jogurtem, musem owocowym |
2. Przekąska |
Zupa pieczarkowa ze świeżym tymiankiem |
3. Obiad |
Kurczak w sosie curry , Marchewka z groszkiem, ryż paraboliczny z czarna soczewicą |
4. Podwieczorek |
Sok na uderzenia gorąca |
5. Kolacja |
Sałatka z dyni, soczewicy, pieczarek, jaśminowego ryżu i prażonego słonecznika, sos jogurtowo- czosnkowy |
wtorek |
1. Śniadanie |
Pasta jajeczna z żółtym serem , suszonymi pomidorami, chili, pieczywo |
2. Przekąska |
Zupa grochowa na bulionie warzywnym z majerankiem |
3. Obiad |
Chilli con carne z fasolą i soczewicą , ryż biały |
4. Podwieczorek |
Sok przyspieszający spalanie tkanki tłuszczowej |
5. Kolacja |
Gzik z pyrami, Sałatka z oliwkami, ogórkiem kiszonym, cebulą, marchewką |
środa |
1. Śniadanie |
Twarożek z ogórkiem, pieczywo |
2. Przekąska |
Gęsta zupa meksykańska z soczewicą |
3. Obiad |
Pieczarki z brokułami i cieciorką w sosie śmietanowym |
4. Podwieczorek |
Sok odchudzający |
5. Kolacja |
Makaron ryżowy z kalafiorem i fasolką szparagową, zielony sos na bazie oliwy |
czwartek |
1. Śniadanie |
Smalec z białej fasoli z jabłkiem, majerankiem i czarnuszką, pieczywo |
2. Przekąska |
Zupa po florencku z zielonego groszku, grzanki |
3. Obiad |
Makaron tagiatelle z kurczakiem w sosie dyniowym z chilli |
4. Podwieczorek |
Detox MILD* 1.1 gęsty sok owocowy z otrębami gryczanymi, kurkuma, płatkami mgidałowymi, pestkami słonecznika i siemiem lnianym |
5. Kolacja |
Tabbouleh z kaszą jaglaną |
piątek |
1. Śniadanie |
Placki z dyni z sosem truskawkowym |
2. Przekąska |
Koktajl przeciwzmarszczkowy na mleku migdałowym |
3. Obiad |
Klopsiki rybne z pieca w sosie kaparowym z zielonym pieprzem, ryż biały, ryż czarny, ryż czerwony, surówka z domowej kiszonej kapusty |
4. Podwieczorek |
Potrawka warzywna na indyjską nutę z garam masala |
5. Kolacja |
Sałatka z ciecierzycy, fasolki szparagowej i suszonych pomidorów, pieczywo |
sobota |
1. Śniadanie |
Jajko na twardo, twarożek ziołowy, warzywa, pieczywo, kabanosy, masło z czosnkiem, pomidorem suszonym i natką pietruszki, |
2. Przekąska |
Kwaśnica- Góralska parzybroda na pieczonym schabie |
3. Obiad |
Cymes z fasolą, kasza gryczana biała, buraczki duszone z pomarańczą |
4. Podwieczorek |
Sok antycellulitowy |
5. Kolacja |
Leczo z filetem drobiowym, soczewicą i ryżem jaśminowym |
niedziela |
1. Śniadanie |
Czekoladowa owsianka z malinami i orzechami włoskimi |
2. Przekąska |
Zupa z cukini i soczewicy |
3. Obiad |
Kotlety z tofu, kaszy gryczanej i twarogu z pieczarkami, surówka z czerwonej kapusty |
4. Podwieczorek |
Sok przeciwstarzeniowy- antyoksydacyjny |
5. Kolacja |
Sałatka gyros z jajkiem, sos jogurtowy , pieczywo |
dieta vege
poniedziałek |
1. Śniadanie |
Granola orzechowa z jogurtem, musem owocowym |
2. Przekąska |
Zupa pieczarkowa ze świeżym tymiankiem |
3. Obiad |
Placki kukurydziane z curry, Groszek z cieciorką – oliwa smakowa |
4. Podwieczorek |
Murzynek |
5. Kolacja |
Sałatka z dyni, soczewicy, pieczarek, jaśminowego ryżu i prażonego słonecznika, sos jogurtowo- czosnkowy |
wtorek |
1. Śniadanie |
Pasta jajeczna z żółtym serem , suszonymi pomidorami, chili, pieczywo |
2. Przekąska |
Zupa grochowa na bulionie warzywnym z majerankiem |
3. Obiad |
Chilli con carne z fasolą i soczewicą *, ryż biały |
4. Podwieczorek |
Jogurt malinowo- bananowy z otrębami pszennymi i rodzynkami |
5. Kolacja |
Gzik z pyrami, Sałatka z oliwkami, ogórkiem kiszonym, cebulą, marchewką |
środa |
1. Śniadanie |
Twarożek z ogórkiem, pieczywo |
2. Przekąska |
Gęsta zupa meksykańska z soczewicą |
3. Obiad |
Pieczarki z brokułami i cieciorką w sosie śmietanowym |
4. Podwieczorek |
Jabłka z pieca z ryżem i cynamonem |
5. Kolacja |
Makaron pełnoziarnisty z kalafiorem i fasolką szparagową, zielony sos na bazie oliwy |
czwartek |
1. Śniadanie |
Smalec z białej fasoli z jabłkiem, majerankiem i czarnuszką, pieczywo |
2. Przekąska |
Zupa po florencku z zielonego groszku, grzanki |
3. Obiad |
Tabbouleh z kaszą jaglaną |
4. Podwieczorek |
Detox MILD* 1.1 gęsty sok owocowy z otrębami gryczanymi, kurkuma, płatkami mgidałowymi, pestkami słonecznika i siemiem lnianym |
5. Kolacja |
Kopytka, surówka z domowej kiszonej kapusty z marchewka i natką pietruszki |
piątek |
1. Śniadanie |
Placki z dyni z sosem truskawkowym |
2. Przekąska |
Krupnik na domowym wywarze warzywnym |
3. Obiad |
Potrawka warzywna na indyjską nutę z garam masala, ryż biały, ryż czarny, ryż czerwony,suróka zbiałek kapusty |
4. Podwieczorek |
Sernik na zimno z owoców leśnych z galaretkami |
5. Kolacja |
Sałatka z ciecierzycy, fasolki szparagowej i suszonych pomidorów, pieczywo |
sobota |
1. Śniadanie |
Jajko na twardo, twarożek ziołowy, warzywa, pieczywo, masło z czosnkiem, pomidorem suszonym i natką pietruszki, |
2. Przekąska |
Kwaśnica – góralska parzybroda |
3. Obiad |
Cymes z fasolą, kasza gryczana biała, buraczki duszone z pomarańczą |
4. Podwieczorek |
Jogurt wiśniowy z siemieniem lnianym i otrębami owsianymi |
5. Kolacja |
Leczo z soczewicą, ryż jaśminowy |
niedziela |
1. Śniadanie |
Czekoladowa owsianka z malinami i orzechami włoskimi |
2. Przekąska |
Zupa z cukini i soczewicy |
3. Obiad |
Kotlety z tofu, kaszy gryczanej i twarogu z pieczarkami, surówka z czerwonej kapusty |
4. Podwieczorek |
Jogurt brzoskiwniowy, musli |
5. Kolacja |
Sałatka gyros z jajkiem, sos jogurtowy , pieczywo |
dieta no meat
poniedziałek |
1. Śniadanie |
Placki z marchewki z prażonymi jabłkami i jogurtem |
2. Przekąska |
Sałatka z rukolą i wędzonym łososiem, sos musztardowo- miodowy |
3. Obiad |
Papryka z pieca z kaszą gryczaną , pieczarkami, cukinią i zielonym groszkiem , buraczki |
4. Podwieczorek |
Jogurt malinowy z rodzynkami, len, nasionami chia |
5. Kolacja |
Gulasz warzywny w sosie koksowym z curry, kasza bulgur |
wtorek |
1. Śniadanie |
Serek wiejski tzatziki, pieczywo |
2. Przekąska |
Krem z pieczonej papryki, marchewki i pomidorów z zacierka domową |
3. Obiad |
Tagliatelle w kremowym sosie szpinakowym z pieczarkami, Surówka Colesłw z białej kapusty, ogórka i bazylii |
4. Podwieczorek |
Maślanka kokosowo- czekoladowa z bananami i kaszą jaglaną |
5. Kolacja |
Zapiekanka makaronowa z brokułami cukinią |
czwartek |
1. Śniadanie |
Pasta jajeczna z serem feta , tawarożkiem, natką pietruszki, pomidorami suszonymi, pieprzem czerwonym, pieczywo |
2. Przekąska |
Sałatka z blanszowanej marchewki, kaszy pęczak, tofu i czarnych oliwek |
3. Obiad |
Gołąbki z cieciorką, soczewicą, ryżem, warzywami w sosie pomidorowym |
4. Podwieczorek |
Jogurt truskawkowy |
5. Kolacja |
Carpaccio z buraka , bułka paryska |
piątek |
1. Śniadanie |
Kanapka z warzywami i serem żółtym, sos tysiąca wysp |
2. Przekąska |
Zupa chrzanowa z jajkiem i ziemniakami |
3. Obiad |
Kotlety z wędzonym łososiem, ryż z zielonymi warzywami |
4. Podwieczorek |
Sernik tradycyjny |
5. Kolacja |
Spaghetti z sosem Bolognese i bazylią |
sobota |
1. Śniadanie |
Twarożek z rzodkiewką, ogórkiem zielonym i natką pietruszki, pieczywo |
2. Przekąska |
Indyjski krem z soczewicą i serem feta |
3. Obiad |
Placki z cukinii, pieczarek i marchewki- bezlglutenowe i bezlaktowozwe, Sos borówkowy, Surówka z białej kapusty , marchewki, ananasa i orzechów włoskich |
4. Podwieczorek |
Ciasteczka z masłem orzechowym, czekoladą i płatkami kokosowymi |
5. Kolacja |
Sałatka z czerwonej fasoli z cieciorką, suszonymi pomidorami i i sosem musztardowo – miodowym, pieczywo |
niedziela |
1. Śniadanie |
Puszyste placki z jabłkami, jogurt z cynamonem, rodzynkami i miodem |
2. Przekąska |
Pasta z łososia z nachosami |
3. Obiad |
Kotleciki marchewkowe z serem feta, buraczki na ciepło |
4. Podwieczorek |
Zupa z fasolką szparagową i śmietanką |
5. Kolacja |
Chakalaka, ryż jaśminowy |
dieta fleksi
poniedziałek |
1. Śniadanie |
Granola orzechowa z jogurtem, musem owocowym |
2. Przekąska |
Zupa pieczarkowa ze świeżym tymiankiem |
3. Obiad |
Placki kukurydziane z curry, Groszek z cieciorką – oliwa smakowa |
4. Podwieczorek |
Murzynek |
5. Kolacja |
Sałatka z dyni, soczewicy, pieczarek, jaśminowego ryżu i prażonego słonecznika, sos jogurtowo- czosnkowy |
wtorek |
1. Śniadanie |
Pasta jajeczna z żółtym serem , suszonymi pomidorami, chili, pieczywo |
2. Przekąska |
Zupa grochowa na bulionie warzywnym z majerankiem |
3. Obiad |
Chilli con carne z fasolą i soczewicą , ryż biały |
4. Podwieczorek |
Jogurt malinowo- bananowy z otrębami pszennymi i rodzynkami |
5. Kolacja |
Gzik z pyrami, Sałatka z oliwkami, ogórkiem kiszonym, cebulą, marchewką |
środa |
1. Śniadanie |
Twarożek z ogórkiem, pieczywo |
2. Przekąska |
Gęsta zupa meksykańska z soczewicą |
3. Obiad |
Pieczarki z brokułami i cieciorką w sosie śmietanowym |
4. Podwieczorek |
Jabłka z pieca z ryżem i cynamonem |
5. Kolacja |
Makaron pełnoziarnisty z kalafiorem i fasolką szparagową, zielony sos na bazie oliwy |
czwartek |
1. Śniadanie |
Smalec z białej fasoli z jabłkiem, majerankiem i czarnuszką, pieczywo |
2. Przekąska |
Zupa po florencku z zielonego groszku, grzanki |
3. Obiad |
Tabbouleh z kaszą jaglaną |
4. Podwieczorek |
Detox MILD* 1.1 gęsty sok owocowy z otrębami gryczanymi, kurkuma, płatkami mgidałowymi, pestkami słonecznika i siemiem lnianym |
5. Kolacja |
Kopytka, surówka z domowej kiszonej kapusty z marchewka i natką pietruszki |
piątek |
1. Śniadanie |
Placki z dyni z sosem truskawkowym |
2. Przekąska |
Krupnik na domowym wywarze warzywnym |
3. Obiad |
Klopsiki rybne z pieca w sosie kaparowym z zielonym pieprzem, ryż biały, ryż czarny, ryż czerwony, surówka z domowej kiszonej kapusty |
4. Podwieczorek |
Sernik na zimno z owoców leśnych z galaretkami |
5. Kolacja |
Sałatka z ciecierzycy, fasolki szparagowej i suszonych pomidorów, pieczywo |
sobota |
1. Śniadanie |
Jajko na twardo, twarożek ziołowy, warzywa, pieczywo, masło z czosnkiem, pomidorem suszonym i natką pietruszki, |
2. Przekąska |
Kwaśnica – góralska parzybroda |
3. Obiad |
Cymes z fasolą, kasza gryczana biała, buraczki duszone z pomarańczą |
4. Podwieczorek |
Jogurt wiśniowy z siemieniem lnianym i otrębami owsianymi |
5. Kolacja |
Leczo z soczewicą, ryż jaśminowy |
niedziela |
1. Śniadanie |
Czekoladowa owsianka z malinami i orzechami włoskimi |
2. Przekąska |
Zupa z cukini i soczewicy |
3. Obiad |
Kotlety z tofu, kaszy gryczanej i twarogu z pieczarkami, surówka z czerwonej kapusty |
4. Podwieczorek |
Jogurt brzoskiwniowy, musli |
5. Kolacja |
Sałatka gyros z jajkiem, sos jogurtowy , pieczywo |
dieta no fish
poniedziałek |
1. Śniadanie |
Granola orzechowa z jogurtem, musem owocowym |
2. Przekąska |
Zupa pieczarkowa ze świeżym tymiankiem |
3. Obiad |
Kurczak w sosie curry , Marchewka z groszkiem, ryż paraboliczny z czarna soczewicą |
4. Podwieczorek |
Murzynek |
5. Kolacja |
Sałatka z dyni, soczewicy, pieczarek, jaśminowego ryżu i prażonego słonecznika, sos jogurtowo- czosnkowy |
wtorek |
1. Śniadanie |
Pasta jajeczna z żółtym serem , suszonymi pomidorami, chili, pieczywo |
2. Przekąska |
Zupa grochowa na bulionie warzywnym z majerankiem |
3. Obiad |
Chilli con carne z piersi kurczaka , ryż biały |
4. Podwieczorek |
Jogurt malinowo- bananowy z otrębami pszennymi i rodzynkami |
5. Kolacja |
Gzik z pyrami, Sałatka z oliwkami, ogórkiem kiszonym, cebulą, marchewką |
środa |
1. Śniadanie |
Twarożek z ogórkiem, pieczywo |
2. Przekąska |
Gęsta zupa meksykańska z mięsem drobiowym |
3. Obiad |
Kurczak z brokułami w sosie śmietanowym, kasza bulgur |
4. Podwieczorek |
Jabłka z pieca z ryżem i cynamonem |
5. Kolacja |
Makaron pełnoziarnisty z kalafiorem i fasolką szparagową, zielony sos na bazie oliwy |
czwartek |
1. Śniadanie |
Smalec z białej fasoli z jabłkiem, majerankiem i czarnuszką, pieczywo |
2. Przekąska |
Zupa po florencku z zielonego groszku, grzanki |
3. Obiad |
Makaron tagiatelle z kurczakiem w sosie dyniowym z chilli |
4. Podwieczorek |
Detox MILD* 1.1 gęsty sok owocowy z otrębami gryczanymi, kurkuma, płatkami mgidałowymi, pestkami słonecznika i siemiem lnianym |
5. Kolacja |
Kopytka, surówka z domowej kiszonej kapusty z marchewka i natką pietruszki |
piątek |
1. Śniadanie |
Placki z dyni z sosem truskawkowym |
2. Przekąska |
Krupnik na domowym wywarze warzywnym z pieczonymi mięsami |
3. Obiad |
Potrawka warzywna na indyjską nutę z garam masala, ryż biały, ryż czarny, ryż czerwony,suróka zbiałek kapusty |
4. Podwieczorek |
Sernik na zimno z owoców leśnych z galaretkami |
5. Kolacja |
Sałatka z ciecierzycy, fasolki szparagowej i suszonych pomidorów, pieczywo |
sobota |
1. Śniadanie |
Jajko na twardo, twarożek ziołowy, warzywa, pieczywo, kabanosy, masło z czosnkiem, pomidorem suszonym i natką pietruszki, |
2. Przekąska |
Kwaśnica- Góralska parzybroda na pieczonym schabie |
3. Obiad |
Cymes z kurczakiem, kasza gryczana biała, buraczki duszone z pomarańczą , |
4. Podwieczorek |
Jogurt wiśniowy z siemieniem lnianym i otrębami owsianymi |
5. Kolacja |
Leczo z filetem drobiowym z ryżem jaśminowym |
niedziela |
1. Śniadanie |
Czekoladowa owsianka z malinami i orzechami włoskimi |
2. Przekąska |
Zupa z cukini i soczewicy |
3. Obiad |
Schab faszerowany kaszą gryczną z grzybami i pieczarkami, modra kapusta |
4. Podwieczorek |
Jogurt brzoskiwniowy, musli |
5. Kolacja |
Sałatka gyros z sosem jogurtowym, pieczywo |
dieta active
poniedziałek |
1. Śniadanie |
Granola orzechowa z jogurtem, musem owocowym |
2. Przekąska |
Zupa pieczarkowa ze świeżym tymiankiem, pieczone mięso |
3. Obiad |
Kurczak w sosie curry , Marchewka z groszkiem, ryż paraboliczny z czarna soczewicą |
4. Podwieczorek |
Murzynek |
5. Kolacja |
Sałatka z dyni, soczewicy, pieczarek, jaśminowego ryżu , prażonego słonecznika i kabanosów, sos jogurtowo- czosnkowy |
wtorek |
1. Śniadanie |
Pasta jajeczna z żółtym serem , suszonymi pomidorami, chili, szynka drobiowa, pieczywo |
2. Przekąska |
Zupa grochowa z pieczonym mięsem |
3. Obiad |
Chilli con carne z piersi kurczaka , ryż biały |
4. Podwieczorek |
Jogurt malinowo- bananowy z otrębami pszennymi i rodzynkami |
5. Kolacja |
Gzik z pyrami, Sałatka z oliwkami, ogórkiem kiszonym, cebulą, marchewką , pieczony schab |
środa |
1. Śniadanie |
Twarożek z ogórkiem, pieczywo |
2. Przekąska |
Gęsta zupa meksykańska z mięsem drobiowym |
3. Obiad |
Kurczak z brokułami w sosie śmietanowym, kasza bulgur |
4. Podwieczorek |
Jabłka z pieca z ryżem i cynamonem |
5. Kolacja |
Makaron pełnoziarnisty z kurczakiem, kalafiorem i fasolką szparagową, zielony sos na bazie oliwy |
czwartek |
1. Śniadanie |
Smalec z białej fasoli z jabłkiem, majerankiem i czarnuszką, pieczywo |
2. Przekąska |
Zupa po florencku z zielonego groszku, grzanki plus pieczona polędwica |
3. Obiad |
Makaron tagiatelle z kurczakiem w sosie dyniowym z chilli |
4. Podwieczorek |
Detox MILD* 1.1 gęsty sok owocowy z otrębami gryczanymi, kurkuma, płatkami mgidałowymi, pestkami słonecznika i siemiem lnianym |
5. Kolacja |
Kopytka, pieczony schab, surówka z domowej kiszonej kapusty z marchewka i natką pietruszki |
piątek |
1. Śniadanie |
Placki z dyni z sosem truskawkowym |
2. Przekąska |
Krupnik na domowym wywarze warzywnym z pieczonymi mięsami |
3. Obiad |
Klopsiki rybne z pieca w sosie kaparowym z zielonym pieprzem, ryż biały, ryż czarny, ryż czerwony, surówka z domowej kiszonej kapusty |
4. Podwieczorek |
Sernik na zimno z owoców leśnych z galaretkami |
5. Kolacja |
Sałatka z ciecierzycy, fasolki szparagowej i suszonych pomidorów, pieczywo, pieczony schab |
sobota |
1. Śniadanie |
Jajko na twardo, twarożek ziołowy, warzywa, pieczywo, kabanosy, masło z czosnkiem, pomidorem suszonym i natką pietruszki, |
2. Przekąska |
Kwaśnica- Góralska parzybroda na pieczonym schabie |
3. Obiad |
Cymes z kurczakiem, kasza gryczana biała, buraczki duszone z pomarańczą , |
4. Podwieczorek |
Jogurt wiśniowy z siemieniem lnianym i otrębami owsianymi |
5. Kolacja |
Leczo z filetem drobiowym z ryżem jaśminowym |
niedziela |
1. Śniadanie |
Czekoladowa owsianka z malinami i orzechami włoskimi |
2. Przekąska |
Zupa z cukini i soczewicy, pieczone mięso |
3. Obiad |
Schab faszerowany kaszą gryczną z grzybami i pieczarkami, modra kapusta |
4. Podwieczorek |
Jogurt brzoskiwniowy, musli |
5. Kolacja |
Sałatka gyros z sosem jogurtowym, pieczywo |
dieta office
poniedziałek |
1. Śniadanie |
Granola orzechowa z jogurtem, musem owocowym |
2. Przekąska |
Zupa pieczarkowa ze świeżym tymiankiem |
3. Obiad |
Kurczak w sosie curry , Marchewka z groszkiem, ryż paraboliczny z czarna soczewicą |
4. Podwieczorek |
Murzynek |
5. Kolacja |
Sałatka z dyni, soczewicy, pieczarek, jaśminowego ryżu i prażonego słonecznika, sos jogurtowo- czosnkowy |
wtorek |
1. Śniadanie |
Pasta jajeczna z żółtym serem , suszonymi pomidorami, chili, pieczywo |
2. Przekąska |
Zupa grochowa na bulionie warzywnym z majerankiem |
3. Obiad |
Chilli con carne z piersi kurczaka , ryż biały |
4. Podwieczorek |
Jogurt malinowo- bananowy z otrębami pszennymi i rodzynkami |
5. Kolacja |
Gzik z pyrami, Sałatka z oliwkami, ogórkiem kiszonym, cebulą, marchewką |
środa |
1. Śniadanie |
Twarożek z ogórkiem, pieczywo |
2. Przekąska |
Gęsta zupa meksykańska z mięsem drobiowym |
3. Obiad |
Kurczak z brokułami w sosie śmietanowym, kasza bulgur |
4. Podwieczorek |
Jabłka z pieca z ryżem i cynamonem |
5. Kolacja |
Makaron pełnoziarnisty z kalafiorem i fasolką szparagową, zielony sos na bazie oliwy |
czwartek |
1. Śniadanie |
Smalec z białej fasoli z jabłkiem, majerankiem i czarnuszką, pieczywo |
2. Przekąska |
Zupa po florencku z zielonego groszku, grzanki |
3. Obiad |
Makaron tagiatelle z kurczakiem w sosie dyniowym z chilli |
4. Podwieczorek |
Detox MILD* 1.1 gęsty sok owocowy z otrębami gryczanymi, kurkuma, płatkami mgidałowymi, pestkami słonecznika i siemiem lnianym |
5. Kolacja |
Kopytka, surówka z domowej kiszonej kapusty z marchewka i natką pietruszki |
piątek |
1. Śniadanie |
Placki z dyni z sosem truskawkowym |
2. Przekąska |
Krupnik na domowym wywarze warzywnym z pieczonymi mięsami |
3. Obiad |
Klopsiki rybne z pieca w sosie kaparowym z zielonym pieprzem, ryż biały, ryż czarny, ryż czerwony, surówka z domowej kiszonej kapusty |
4. Podwieczorek |
Sernik na zimno z owoców leśnych z galaretkami |
5. Kolacja |
Sałatka z ciecierzycy, fasolki szparagowej i suszonych pomidorów, pieczywo |
sobota |
1. Śniadanie |
Jajko na twardo, twarożek ziołowy, warzywa, pieczywo, kabanosy, masło z czosnkiem, pomidorem suszonym i natką pietruszki, |
2. Przekąska |
Kwaśnica- Góralska parzybroda na pieczonym schabie |
3. Obiad |
Cymes z kurczakiem, kasza gryczana biała, buraczki duszone z pomarańczą , |
4. Podwieczorek |
Jogurt wiśniowy z siemieniem lnianym i otrębami owsianymi |
5. Kolacja |
Leczo z filetem drobiowym z ryżem jaśminowym |
niedziela |
1. Śniadanie |
Czekoladowa owsianka z malinami i orzechami włoskimi |
2. Przekąska |
Zupa z cukini i soczewicy |
3. Obiad |
Schab faszerowany kaszą gryczną z grzybami i pieczarkami, modra kapusta |
4. Podwieczorek |
Jogurt brzoskiwniowy, musli |
5. Kolacja |
Sałatka gyros z sosem jogurtowym, pieczywo |