Przykładowy jadłospis DIETA FIGURA

bieżący jadłospis znajduje się w panelu klienta – zachęcamy do rejestracji konta

dieta slim
poniedziałek
1. Śniadanie
Granola orzechowa z jogurtem, musem owocowym
2. Przekąska
Zupa pieczarkowa ze świeżym tymiankiem
3. Obiad
Kurczak w sosie curry , Marchewka z groszkiem, ryż paraboliczny z czarna soczewicą
4. Podwieczorek
Murzynek
5. Kolacja
Sałatka z dyni, soczewicy, pieczarek, jaśminowego ryżu i prażonego słonecznika, sos jogurtowo- czosnkowy
wtorek
1. Śniadanie
Pasta jajeczna z żółtym serem , suszonymi pomidorami, chili, pieczywo
2. Przekąska
Zupa grochowa na bulionie warzywnym z majerankiem
3. Obiad
Chilli con carne z piersi kurczaka , ryż biały
4. Podwieczorek
Jogurt malinowo- bananowy z otrębami pszennymi i rodzynkami
5. Kolacja
Gzik z pyrami, Sałatka z oliwkami, ogórkiem kiszonym, cebulą, marchewką
środa
1. Śniadanie
Twarożek z ogórkiem, pieczywo
2. Przekąska
Gęsta zupa meksykańska z mięsem drobiowym
3. Obiad
Kurczak z brokułami w sosie śmietanowym, kasza bulgur
4. Podwieczorek
Jabłka z pieca z ryżem i cynamonem
5. Kolacja
Makaron pełnoziarnisty z kalafiorem i fasolką szparagową, zielony sos na bazie oliwy
czwartek
1. Śniadanie
Smalec z białej fasoli z jabłkiem, majerankiem i czarnuszką, pieczywo
2. Przekąska
Zupa po florencku z zielonego groszku, grzanki
3. Obiad
Makaron tagiatelle z kurczakiem w sosie dyniowym z chilli
4. Podwieczorek
Detox MILD* 1.1 gęsty sok owocowy z otrębami gryczanymi, kurkuma, płatkami mgidałowymi, pestkami słonecznika i siemiem lnianym
5. Kolacja
Kopytka, surówka z domowej kiszonej kapusty z marchewka i natką pietruszki
piątek
1. Śniadanie
Placki z dyni z sosem truskawkowym
2. Przekąska
Krupnik na domowym wywarze warzywnym z pieczonymi mięsami
3. Obiad
Klopsiki rybne z pieca w sosie kaparowym z zielonym pieprzem, ryż biały, ryż czarny, ryż czerwony, surówka z domowej kiszonej kapusty
4. Podwieczorek
Sernik na zimno z owoców leśnych z galaretkami
5. Kolacja
Sałatka z ciecierzycy, fasolki szparagowej i suszonych pomidorów, pieczywo
sobota
1. Śniadanie
Jajko na twardo, twarożek ziołowy, warzywa, pieczywo, kabanosy, masło z czosnkiem, pomidorem suszonym i natką pietruszki,
2. Przekąska
Kwaśnica- Góralska parzybroda na pieczonym schabie
3. Obiad
Cymes z kurczakiem, kasza gryczana biała, buraczki duszone z pomarańczą ,
4. Podwieczorek
Jogurt wiśniowy z siemieniem lnianym i otrębami owsianymi
5. Kolacja
Leczo z filetem drobiowym z ryżem jaśminowym
niedziela
1. Śniadanie
Czekoladowa owsianka z malinami i orzechami włoskimi
2. Przekąska
Zupa z cukini i soczewicy
3. Obiad
Schab faszerowany kaszą gryczną z grzybami i pieczarkami, modra kapusta
4. Podwieczorek
Jogurt brzoskiwniowy, musli
5. Kolacja
Sałatka gyros z sosem jogurtowym, pieczywo
dieta Go! Slim
poniedziałek
1. Śniadanie
Granola orzechowa z jogurtem, musem owocowym
2. Przekąska
Zupa pieczarkowa ze świeżym tymiankiem
3. Obiad
Kurczak w sosie curry , Marchewka z groszkiem, ryż paraboliczny z czarna soczewicą
4. Podwieczorek
Sok na uderzenia gorąca
5. Kolacja
Sałatka z dyni, soczewicy, pieczarek, jaśminowego ryżu i prażonego słonecznika, sos jogurtowo- czosnkowy
wtorek
1. Śniadanie
Pasta jajeczna z żółtym serem , suszonymi pomidorami, chili, pieczywo
2. Przekąska
Zupa grochowa na bulionie warzywnym z majerankiem
3. Obiad
Chilli con carne z fasolą i soczewicą , ryż biały
4. Podwieczorek
Sok przyspieszający spalanie tkanki tłuszczowej
5. Kolacja
Gzik z pyrami, Sałatka z oliwkami, ogórkiem kiszonym, cebulą, marchewką
środa
1. Śniadanie
Twarożek z ogórkiem, pieczywo
2. Przekąska
Gęsta zupa meksykańska z soczewicą
3. Obiad
Pieczarki z brokułami i cieciorką w sosie śmietanowym
4. Podwieczorek
Sok odchudzający
5. Kolacja
Makaron ryżowy z kalafiorem i fasolką szparagową, zielony sos na bazie oliwy
czwartek
1. Śniadanie
Smalec z białej fasoli z jabłkiem, majerankiem i czarnuszką, pieczywo
2. Przekąska
Zupa po florencku z zielonego groszku, grzanki
3. Obiad
Makaron tagiatelle z kurczakiem w sosie dyniowym z chilli
4. Podwieczorek
Detox MILD* 1.1 gęsty sok owocowy z otrębami gryczanymi, kurkuma, płatkami mgidałowymi, pestkami słonecznika i siemiem lnianym
5. Kolacja
Tabbouleh z kaszą jaglaną
piątek
1. Śniadanie
Placki z dyni z sosem truskawkowym
2. Przekąska
Koktajl przeciwzmarszczkowy na mleku migdałowym
3. Obiad
Klopsiki rybne z pieca w sosie kaparowym z zielonym pieprzem, ryż biały, ryż czarny, ryż czerwony, surówka z domowej kiszonej kapusty
4. Podwieczorek
Potrawka warzywna na indyjską nutę z garam masala
5. Kolacja
Sałatka z ciecierzycy, fasolki szparagowej i suszonych pomidorów, pieczywo
sobota
1. Śniadanie
Jajko na twardo, twarożek ziołowy, warzywa, pieczywo, kabanosy, masło z czosnkiem, pomidorem suszonym i natką pietruszki,
2. Przekąska
Kwaśnica- Góralska parzybroda na pieczonym schabie
3. Obiad
Cymes z fasolą, kasza gryczana biała, buraczki duszone z pomarańczą
4. Podwieczorek
Sok antycellulitowy
5. Kolacja
Leczo z filetem drobiowym, soczewicą i ryżem jaśminowym
niedziela
1. Śniadanie
Czekoladowa owsianka z malinami i orzechami włoskimi
2. Przekąska
Zupa z cukini i soczewicy
3. Obiad
Kotlety z tofu, kaszy gryczanej i twarogu z pieczarkami, surówka z czerwonej kapusty
4. Podwieczorek
Sok przeciwstarzeniowy- antyoksydacyjny
5. Kolacja
Sałatka gyros z jajkiem, sos jogurtowy , pieczywo
dieta vege
poniedziałek
1. Śniadanie
Granola orzechowa z jogurtem, musem owocowym
2. Przekąska
Zupa pieczarkowa ze świeżym tymiankiem
3. Obiad
Placki kukurydziane z curry, Groszek z cieciorką – oliwa smakowa
4. Podwieczorek
Murzynek
5. Kolacja
Sałatka z dyni, soczewicy, pieczarek, jaśminowego ryżu i prażonego słonecznika, sos jogurtowo- czosnkowy
wtorek
1. Śniadanie
Pasta jajeczna z żółtym serem , suszonymi pomidorami, chili, pieczywo
2. Przekąska
Zupa grochowa na bulionie warzywnym z majerankiem
3. Obiad
Chilli con carne z fasolą i soczewicą *, ryż biały
4. Podwieczorek
Jogurt malinowo- bananowy z otrębami pszennymi i rodzynkami
5. Kolacja
Gzik z pyrami, Sałatka z oliwkami, ogórkiem kiszonym, cebulą, marchewką
środa
1. Śniadanie
Twarożek z ogórkiem, pieczywo
2. Przekąska
Gęsta zupa meksykańska z soczewicą
3. Obiad
Pieczarki z brokułami i cieciorką w sosie śmietanowym
4. Podwieczorek
Jabłka z pieca z ryżem i cynamonem
5. Kolacja
Makaron pełnoziarnisty z kalafiorem i fasolką szparagową, zielony sos na bazie oliwy
czwartek
1. Śniadanie
Smalec z białej fasoli z jabłkiem, majerankiem i czarnuszką, pieczywo
2. Przekąska
Zupa po florencku z zielonego groszku, grzanki
3. Obiad
Tabbouleh z kaszą jaglaną
4. Podwieczorek
Detox MILD* 1.1 gęsty sok owocowy z otrębami gryczanymi, kurkuma, płatkami mgidałowymi, pestkami słonecznika i siemiem lnianym
5. Kolacja
Kopytka, surówka z domowej kiszonej kapusty z marchewka i natką pietruszki
piątek
1. Śniadanie
Placki z dyni z sosem truskawkowym
2. Przekąska
Krupnik na domowym wywarze warzywnym
3. Obiad
Potrawka warzywna na indyjską nutę z garam masala, ryż biały, ryż czarny, ryż czerwony,suróka zbiałek kapusty
4. Podwieczorek
Sernik na zimno z owoców leśnych z galaretkami
5. Kolacja
Sałatka z ciecierzycy, fasolki szparagowej i suszonych pomidorów, pieczywo
sobota
1. Śniadanie
Jajko na twardo, twarożek ziołowy, warzywa, pieczywo, masło z czosnkiem, pomidorem suszonym i natką pietruszki,
2. Przekąska
Kwaśnica – góralska parzybroda
3. Obiad
Cymes z fasolą, kasza gryczana biała, buraczki duszone z pomarańczą
4. Podwieczorek
Jogurt wiśniowy z siemieniem lnianym i otrębami owsianymi
5. Kolacja
Leczo z soczewicą, ryż jaśminowy
niedziela
1. Śniadanie
Czekoladowa owsianka z malinami i orzechami włoskimi
2. Przekąska
Zupa z cukini i soczewicy
3. Obiad
Kotlety z tofu, kaszy gryczanej i twarogu z pieczarkami, surówka z czerwonej kapusty
4. Podwieczorek
Jogurt brzoskiwniowy, musli
5. Kolacja
Sałatka gyros z jajkiem, sos jogurtowy , pieczywo
dieta no meat
poniedziałek
1. Śniadanie
Placki z marchewki z prażonymi jabłkami i jogurtem
2. Przekąska
Sałatka z rukolą i wędzonym łososiem, sos musztardowo- miodowy
3. Obiad
Papryka z pieca z kaszą gryczaną , pieczarkami, cukinią i zielonym groszkiem , buraczki
4. Podwieczorek
Jogurt malinowy z rodzynkami, len, nasionami chia
5. Kolacja
Gulasz warzywny w sosie koksowym z curry, kasza bulgur
wtorek
1. Śniadanie
Serek wiejski tzatziki, pieczywo
2. Przekąska
Krem z pieczonej papryki, marchewki i pomidorów z zacierka domową
3. Obiad
Tagliatelle w kremowym sosie szpinakowym z pieczarkami, Surówka Colesłw z białej kapusty, ogórka i bazylii
4. Podwieczorek
Maślanka kokosowo- czekoladowa z bananami i kaszą jaglaną
5. Kolacja
Zapiekanka makaronowa z brokułami cukinią
czwartek
1. Śniadanie
Pasta jajeczna z serem feta , tawarożkiem, natką pietruszki, pomidorami suszonymi, pieprzem czerwonym, pieczywo
2. Przekąska
Sałatka z blanszowanej marchewki, kaszy pęczak, tofu i czarnych oliwek
3. Obiad
Gołąbki z cieciorką, soczewicą, ryżem, warzywami w sosie pomidorowym
4. Podwieczorek
Jogurt truskawkowy
5. Kolacja
Carpaccio z buraka , bułka paryska
piątek
1. Śniadanie
Kanapka z warzywami i serem żółtym, sos tysiąca wysp
2. Przekąska
Zupa chrzanowa z jajkiem i ziemniakami
3. Obiad
Kotlety z wędzonym łososiem, ryż z zielonymi warzywami
4. Podwieczorek
Sernik tradycyjny
5. Kolacja
Spaghetti z sosem Bolognese i bazylią
sobota
1. Śniadanie
Twarożek z rzodkiewką, ogórkiem zielonym i natką pietruszki, pieczywo
2. Przekąska
Indyjski krem z soczewicą i serem feta
3. Obiad
Placki z cukinii, pieczarek i marchewki- bezlglutenowe i bezlaktowozwe, Sos borówkowy, Surówka z białej kapusty , marchewki, ananasa i orzechów włoskich
4. Podwieczorek
Ciasteczka z masłem orzechowym, czekoladą i płatkami kokosowymi
5. Kolacja
Sałatka z czerwonej fasoli z cieciorką, suszonymi pomidorami i i sosem musztardowo – miodowym, pieczywo
niedziela
1. Śniadanie
Puszyste placki z jabłkami, jogurt z cynamonem, rodzynkami i miodem
2. Przekąska
Pasta z łososia z nachosami
3. Obiad
Kotleciki marchewkowe z serem feta, buraczki na ciepło
4. Podwieczorek
Zupa z fasolką szparagową i śmietanką
5. Kolacja
Chakalaka, ryż jaśminowy
dieta fleksi
poniedziałek
1. Śniadanie
Granola orzechowa z jogurtem, musem owocowym
2. Przekąska
Zupa pieczarkowa ze świeżym tymiankiem
3. Obiad
Placki kukurydziane z curry, Groszek z cieciorką – oliwa smakowa
4. Podwieczorek
Murzynek
5. Kolacja
Sałatka z dyni, soczewicy, pieczarek, jaśminowego ryżu i prażonego słonecznika, sos jogurtowo- czosnkowy
wtorek
1. Śniadanie
Pasta jajeczna z żółtym serem , suszonymi pomidorami, chili, pieczywo
2. Przekąska
Zupa grochowa na bulionie warzywnym z majerankiem
3. Obiad
Chilli con carne z fasolą i soczewicą , ryż biały
4. Podwieczorek
Jogurt malinowo- bananowy z otrębami pszennymi i rodzynkami
5. Kolacja
Gzik z pyrami, Sałatka z oliwkami, ogórkiem kiszonym, cebulą, marchewką
środa
1. Śniadanie
Twarożek z ogórkiem, pieczywo
2. Przekąska
Gęsta zupa meksykańska z soczewicą
3. Obiad
Pieczarki z brokułami i cieciorką w sosie śmietanowym
4. Podwieczorek
Jabłka z pieca z ryżem i cynamonem
5. Kolacja
Makaron pełnoziarnisty z kalafiorem i fasolką szparagową, zielony sos na bazie oliwy
czwartek
1. Śniadanie
Smalec z białej fasoli z jabłkiem, majerankiem i czarnuszką, pieczywo
2. Przekąska
Zupa po florencku z zielonego groszku, grzanki
3. Obiad
Tabbouleh z kaszą jaglaną
4. Podwieczorek
Detox MILD* 1.1 gęsty sok owocowy z otrębami gryczanymi, kurkuma, płatkami mgidałowymi, pestkami słonecznika i siemiem lnianym
5. Kolacja
Kopytka, surówka z domowej kiszonej kapusty z marchewka i natką pietruszki
piątek
1. Śniadanie
Placki z dyni z sosem truskawkowym
2. Przekąska
Krupnik na domowym wywarze warzywnym
3. Obiad
Klopsiki rybne z pieca w sosie kaparowym z zielonym pieprzem, ryż biały, ryż czarny, ryż czerwony, surówka z domowej kiszonej kapusty
4. Podwieczorek
Sernik na zimno z owoców leśnych z galaretkami
5. Kolacja
Sałatka z ciecierzycy, fasolki szparagowej i suszonych pomidorów, pieczywo
sobota
1. Śniadanie
Jajko na twardo, twarożek ziołowy, warzywa, pieczywo, masło z czosnkiem, pomidorem suszonym i natką pietruszki,
2. Przekąska
Kwaśnica – góralska parzybroda
3. Obiad
Cymes z fasolą, kasza gryczana biała, buraczki duszone z pomarańczą
4. Podwieczorek
Jogurt wiśniowy z siemieniem lnianym i otrębami owsianymi
5. Kolacja
Leczo z soczewicą, ryż jaśminowy
niedziela
1. Śniadanie
Czekoladowa owsianka z malinami i orzechami włoskimi
2. Przekąska
Zupa z cukini i soczewicy
3. Obiad
Kotlety z tofu, kaszy gryczanej i twarogu z pieczarkami, surówka z czerwonej kapusty
4. Podwieczorek
Jogurt brzoskiwniowy, musli
5. Kolacja
Sałatka gyros z jajkiem, sos jogurtowy , pieczywo
dieta no fish
poniedziałek
1. Śniadanie
Granola orzechowa z jogurtem, musem owocowym
2. Przekąska
Zupa pieczarkowa ze świeżym tymiankiem
3. Obiad
Kurczak w sosie curry , Marchewka z groszkiem, ryż paraboliczny z czarna soczewicą
4. Podwieczorek
Murzynek
5. Kolacja
Sałatka z dyni, soczewicy, pieczarek, jaśminowego ryżu i prażonego słonecznika, sos jogurtowo- czosnkowy
wtorek
1. Śniadanie
Pasta jajeczna z żółtym serem , suszonymi pomidorami, chili, pieczywo
2. Przekąska
Zupa grochowa na bulionie warzywnym z majerankiem
3. Obiad
Chilli con carne z piersi kurczaka , ryż biały
4. Podwieczorek
Jogurt malinowo- bananowy z otrębami pszennymi i rodzynkami
5. Kolacja
Gzik z pyrami, Sałatka z oliwkami, ogórkiem kiszonym, cebulą, marchewką
środa
1. Śniadanie
Twarożek z ogórkiem, pieczywo
2. Przekąska
Gęsta zupa meksykańska z mięsem drobiowym
3. Obiad
Kurczak z brokułami w sosie śmietanowym, kasza bulgur
4. Podwieczorek
Jabłka z pieca z ryżem i cynamonem
5. Kolacja
Makaron pełnoziarnisty z kalafiorem i fasolką szparagową, zielony sos na bazie oliwy
czwartek
1. Śniadanie
Smalec z białej fasoli z jabłkiem, majerankiem i czarnuszką, pieczywo
2. Przekąska
Zupa po florencku z zielonego groszku, grzanki
3. Obiad
Makaron tagiatelle z kurczakiem w sosie dyniowym z chilli
4. Podwieczorek
Detox MILD* 1.1 gęsty sok owocowy z otrębami gryczanymi, kurkuma, płatkami mgidałowymi, pestkami słonecznika i siemiem lnianym
5. Kolacja
Kopytka, surówka z domowej kiszonej kapusty z marchewka i natką pietruszki
piątek
1. Śniadanie
Placki z dyni z sosem truskawkowym
2. Przekąska
Krupnik na domowym wywarze warzywnym z pieczonymi mięsami
3. Obiad
Potrawka warzywna na indyjską nutę z garam masala, ryż biały, ryż czarny, ryż czerwony,suróka zbiałek kapusty
4. Podwieczorek
Sernik na zimno z owoców leśnych z galaretkami
5. Kolacja
Sałatka z ciecierzycy, fasolki szparagowej i suszonych pomidorów, pieczywo
sobota
1. Śniadanie
Jajko na twardo, twarożek ziołowy, warzywa, pieczywo, kabanosy, masło z czosnkiem, pomidorem suszonym i natką pietruszki,
2. Przekąska
Kwaśnica- Góralska parzybroda na pieczonym schabie
3. Obiad
Cymes z kurczakiem, kasza gryczana biała, buraczki duszone z pomarańczą ,
4. Podwieczorek
Jogurt wiśniowy z siemieniem lnianym i otrębami owsianymi
5. Kolacja
Leczo z filetem drobiowym z ryżem jaśminowym
niedziela
1. Śniadanie
Czekoladowa owsianka z malinami i orzechami włoskimi
2. Przekąska
Zupa z cukini i soczewicy
3. Obiad
Schab faszerowany kaszą gryczną z grzybami i pieczarkami, modra kapusta
4. Podwieczorek
Jogurt brzoskiwniowy, musli
5. Kolacja
Sałatka gyros z sosem jogurtowym, pieczywo
dieta no gluten/no lactose
poniedziałek
1. Śniadanie
Granola orzechowa z jogurtem, musem owocowym
2. Przekąska
Zupa pieczarkowa ze świeżym tymiankiem
3. Obiad
Kurczak w sosie curry , Marchewka z groszkiem, Ryż paraboliczny z czarna soczewicą
4. Podwieczorek
Koktajl na mleku sojowym z siemienim lnianym i cynamonem
5. Kolacja
Sałatka z dyni, soczewicy, pieczarek, jaśminowego ryżu i prażonego słonecznika, sos jogurtowo- czosnkowy, chleb bezglutenowy
wtorek
1. Śniadanie
Pasta jajeczna z żółtym serem bezlaktozowym, suszonymi pomidorami, chili, pieczywo bezglutenowe
2. Przekąska
Tradycyjna polska zupa grochowa
3. Obiad
Chilli con carne z piersi kurczaka , ryż biały
4. Podwieczorek
Sok przyspieszający spalanie tkanki tłuszczowej
5. Kolacja
Gzik z pyrami, Sałatka z oliwkami, ogórkiem kiszonym, cebulą, marchewką
środa
1. Śniadanie
Twarożek z ogórkiem zielonym, chleb bezglutenowy
2. Przekąska
Gęsta zupa meksykańska z mięsem drobiowym
3. Obiad
Kurczak z brokułami w sosie smietanowym, kasza jaglana
4. Podwieczorek
Jabłka z pieca z ryżem i cynamonem
5. Kolacja
Makaron ryżowy z kalafiorem i fasolką szparagową, zielony sos na bazie oliwy
czwartek
1. Śniadanie
Wegetariński smalec z fasoli, prażonych jabłek ze słonecznikiem, cebulą, majerankiem i lubczykiem, chleb bezglutenowy
2. Przekąska
Zupa po florencku z zielonego groszku
3. Obiad
Kurczak w sosie dyniowym z ryżem
4. Podwieczorek
Detox MILD* 1.1 gęsty sok owocowy z otrębami gryczanymi, kurkuma, płatkami mgidałowymi, pestkami słonecznika i siemiem lnianym
5. Kolacja
Tabbouleh z kaszą jaglaną
piątek
1. Śniadanie
Placki z dyni z sosem truskawkowym
2. Przekąska
Koktajl przeciwzmarszczkowy na mleku migdałowym
3. Obiad
Klopsiki rybne z pieca w sosie kaparowym z zielonym pieprzem, ryż biały, ryż czarny, ryż czerwony, surówka z domowej kiszonej kapusty
4. Podwieczorek
Potrawka warzywna na indyjską nutę z garam masala
5. Kolacja
Sałatka z ciecierzycy, fasolki szparagowej i suszonych pomidorów, pieczywo
sobota
1. Śniadanie
Jajko na twardo, twarożek ziołowy, warzywa, pieczywo, kabanosy, masło z czosnkiem, pomidorem suszonym i natką pietruszki, pieczywo
2. Przekąska
Kwaśnica- Góralska parzybroda na pieczonym schabie
3. Obiad
Cymes z kurczakiem, kasza gryczana biała, buraczki duszone z pomarańczą ,
4. Podwieczorek
Jogurt wiśniowy z siemieniem lnianym i otrębami owsianymi
5. Kolacja
Leczo z filetem drobiowym z ryżem jaśminowym
niedziela
1. Śniadanie
Czekoladowa owsianka z malinami i orzechami włoskimi
2. Przekąska
Zupa z cukini i soczewicy
3. Obiad
Schab faszerowany kaszą gryczną z grzybami i pieczarkami, modra kapusta
4. Podwieczorek
Sok antyoksydacyjny
5. Kolacja
Sałatka gyros z sosem jogurtowym, pieczywo
dieta sport
poniedziałek
1. Śniadanie
Granola orzechowa z jogurtem, musem owocowym
2. Przekąska
Zupa pieczarkowa ze świeżym tymiankiem, pieczone mięso
3. Obiad
Kurczak w sosie curry , Marchewka z groszkiem, ryż paraboliczny z czarna soczewicą
4. Podwieczorek
Murzynek
5. Kolacja
Sałatka z dyni, soczewicy, pieczarek, jaśminowego ryżu , prażonego słonecznika i kabanosów, sos jogurtowo- czosnkowy
wtorek
1. Śniadanie
Pasta jajeczna z żółtym serem , suszonymi pomidorami, chili, szynka drobiowa, pieczywo
2. Przekąska
Zupa grochowa z pieczonym mięsem
3. Obiad
Chilli con carne z piersi kurczaka , ryż biały
4. Podwieczorek
Jogurt malinowo- bananowy z otrębami pszennymi i rodzynkami
5. Kolacja
Gzik z pyrami, Sałatka z oliwkami, ogórkiem kiszonym, cebulą, marchewką , pieczony schab
środa
1. Śniadanie
Twarożek z ogórkiem, pieczywo
2. Przekąska
Gęsta zupa meksykańska z mięsem drobiowym
3. Obiad
Kurczak z brokułami w sosie śmietanowym, kasza bulgur
4. Podwieczorek
Jabłka z pieca z ryżem i cynamonem
5. Kolacja
Makaron pełnoziarnisty z kurczakiem, kalafiorem i fasolką szparagową, zielony sos na bazie oliwy
czwartek
1. Śniadanie
Smalec z białej fasoli z jabłkiem, majerankiem i czarnuszką, pieczywo
2. Przekąska
Zupa po florencku z zielonego groszku, grzanki plus pieczona polędwica
3. Obiad
Makaron tagiatelle z kurczakiem w sosie dyniowym z chilli
4. Podwieczorek
Detox MILD* 1.1 gęsty sok owocowy z otrębami gryczanymi, kurkuma, płatkami mgidałowymi, pestkami słonecznika i siemiem lnianym
5. Kolacja
Kopytka, pieczony schab, surówka z domowej kiszonej kapusty z marchewka i natką pietruszki
piątek
1. Śniadanie
Placki z dyni z sosem truskawkowym
2. Przekąska
Krupnik na domowym wywarze warzywnym z pieczonymi mięsami
3. Obiad
Klopsiki rybne z pieca w sosie kaparowym z zielonym pieprzem, ryż biały, ryż czarny, ryż czerwony, surówka z domowej kiszonej kapusty
4. Podwieczorek
Sernik na zimno z owoców leśnych z galaretkami
5. Kolacja
Sałatka z ciecierzycy, fasolki szparagowej i suszonych pomidorów, pieczywo, pieczony schab
sobota
1. Śniadanie
Jajko na twardo, twarożek ziołowy, warzywa, pieczywo, kabanosy, masło z czosnkiem, pomidorem suszonym i natką pietruszki,
2. Przekąska
Kwaśnica- Góralska parzybroda na pieczonym schabie
3. Obiad
Cymes z kurczakiem, kasza gryczana biała, buraczki duszone z pomarańczą ,
4. Podwieczorek
Jogurt wiśniowy z siemieniem lnianym i otrębami owsianymi
5. Kolacja
Leczo z filetem drobiowym z ryżem jaśminowym
niedziela
1. Śniadanie
Czekoladowa owsianka z malinami i orzechami włoskimi
2. Przekąska
Zupa z cukini i soczewicy, pieczone mięso
3. Obiad
Schab faszerowany kaszą gryczną z grzybami i pieczarkami, modra kapusta
4. Podwieczorek
Jogurt brzoskiwniowy, musli
5. Kolacja
Sałatka gyros z sosem jogurtowym, pieczywo
dieta fit
poniedziałek
1. Śniadanie
Granola orzechowa z jogurtem, musem owocowym
2. Przekąska
Zupa pieczarkowa ze świeżym tymiankiem, pieczone mięso
3. Obiad
Kurczak w sosie curry , Marchewka z groszkiem, ryż paraboliczny z czarna soczewicą
4. Podwieczorek
Murzynek
5. Kolacja
Sałatka z dyni, soczewicy, pieczarek, jaśminowego ryżu , prażonego słonecznika i kabanosów, sos jogurtowo- czosnkowy
wtorek
1. Śniadanie
Pasta jajeczna z żółtym serem , suszonymi pomidorami, chili, szynka drobiowa, pieczywo
2. Przekąska
Zupa grochowa z pieczonym mięsem
3. Obiad
Chilli con carne z piersi kurczaka , ryż biały
4. Podwieczorek
Jogurt malinowo- bananowy z otrębami pszennymi i rodzynkami
5. Kolacja
Gzik z pyrami, Sałatka z oliwkami, ogórkiem kiszonym, cebulą, marchewką , pieczony schab
środa
1. Śniadanie
Twarożek z ogórkiem, pieczywo
2. Przekąska
Gęsta zupa meksykańska z mięsem drobiowym
3. Obiad
Kurczak z brokułami w sosie śmietanowym, kasza bulgur
4. Podwieczorek
Jabłka z pieca z ryżem i cynamonem
5. Kolacja
Makaron pełnoziarnisty z kurczakiem, kalafiorem i fasolką szparagową, zielony sos na bazie oliwy
czwartek
1. Śniadanie
Smalec z białej fasoli z jabłkiem, majerankiem i czarnuszką, pieczywo
2. Przekąska
Zupa po florencku z zielonego groszku, grzanki plus pieczona polędwica
3. Obiad
Makaron tagiatelle z kurczakiem w sosie dyniowym z chilli
4. Podwieczorek
Detox MILD* 1.1 gęsty sok owocowy z otrębami gryczanymi, kurkuma, płatkami mgidałowymi, pestkami słonecznika i siemiem lnianym
5. Kolacja
Kopytka, pieczony schab, surówka z domowej kiszonej kapusty z marchewka i natką pietruszki
piątek
1. Śniadanie
Placki z dyni z sosem truskawkowym
2. Przekąska
Krupnik na domowym wywarze warzywnym z pieczonymi mięsami
3. Obiad
Klopsiki rybne z pieca w sosie kaparowym z zielonym pieprzem, ryż biały, ryż czarny, ryż czerwony, surówka z domowej kiszonej kapusty
4. Podwieczorek
Sernik na zimno z owoców leśnych z galaretkami
5. Kolacja
Sałatka z ciecierzycy, fasolki szparagowej i suszonych pomidorów, pieczywo, pieczony schab
sobota
1. Śniadanie
Jajko na twardo, twarożek ziołowy, warzywa, pieczywo, kabanosy, masło z czosnkiem, pomidorem suszonym i natką pietruszki,
2. Przekąska
Kwaśnica- Góralska parzybroda na pieczonym schabie
3. Obiad
Cymes z kurczakiem, kasza gryczana biała, buraczki duszone z pomarańczą ,
4. Podwieczorek
Jogurt wiśniowy z siemieniem lnianym i otrębami owsianymi
5. Kolacja
Leczo z filetem drobiowym z ryżem jaśminowym
niedziela
1. Śniadanie
Czekoladowa owsianka z malinami i orzechami włoskimi
2. Przekąska
Zupa z cukini i soczewicy, pieczone mięso
3. Obiad
Schab faszerowany kaszą gryczną z grzybami i pieczarkami, modra kapusta
4. Podwieczorek
Jogurt brzoskiwniowy, musli
5. Kolacja
Sałatka gyros z sosem jogurtowym, pieczywo
dieta office
poniedziałek
1. Śniadanie
Granola orzechowa z jogurtem, musem owocowym
2. Przekąska
Zupa pieczarkowa ze świeżym tymiankiem
3. Obiad
Kurczak w sosie curry , Marchewka z groszkiem, ryż paraboliczny z czarna soczewicą
4. Podwieczorek
Murzynek
5. Kolacja
Sałatka z dyni, soczewicy, pieczarek, jaśminowego ryżu i prażonego słonecznika, sos jogurtowo- czosnkowy
wtorek
1. Śniadanie
Pasta jajeczna z żółtym serem , suszonymi pomidorami, chili, pieczywo
2. Przekąska
Zupa grochowa na bulionie warzywnym z majerankiem
3. Obiad
Chilli con carne z piersi kurczaka , ryż biały
4. Podwieczorek
Jogurt malinowo- bananowy z otrębami pszennymi i rodzynkami
5. Kolacja
Gzik z pyrami, Sałatka z oliwkami, ogórkiem kiszonym, cebulą, marchewką
środa
1. Śniadanie
Twarożek z ogórkiem, pieczywo
2. Przekąska
Gęsta zupa meksykańska z mięsem drobiowym
3. Obiad
Kurczak z brokułami w sosie śmietanowym, kasza bulgur
4. Podwieczorek
Jabłka z pieca z ryżem i cynamonem
5. Kolacja
Makaron pełnoziarnisty z kalafiorem i fasolką szparagową, zielony sos na bazie oliwy
czwartek
1. Śniadanie
Smalec z białej fasoli z jabłkiem, majerankiem i czarnuszką, pieczywo
2. Przekąska
Zupa po florencku z zielonego groszku, grzanki
3. Obiad
Makaron tagiatelle z kurczakiem w sosie dyniowym z chilli
4. Podwieczorek
Detox MILD* 1.1 gęsty sok owocowy z otrębami gryczanymi, kurkuma, płatkami mgidałowymi, pestkami słonecznika i siemiem lnianym
5. Kolacja
Kopytka, surówka z domowej kiszonej kapusty z marchewka i natką pietruszki
piątek
1. Śniadanie
Placki z dyni z sosem truskawkowym
2. Przekąska
Krupnik na domowym wywarze warzywnym z pieczonymi mięsami
3. Obiad
Klopsiki rybne z pieca w sosie kaparowym z zielonym pieprzem, ryż biały, ryż czarny, ryż czerwony, surówka z domowej kiszonej kapusty
4. Podwieczorek
Sernik na zimno z owoców leśnych z galaretkami
5. Kolacja
Sałatka z ciecierzycy, fasolki szparagowej i suszonych pomidorów, pieczywo
sobota
1. Śniadanie
Jajko na twardo, twarożek ziołowy, warzywa, pieczywo, kabanosy, masło z czosnkiem, pomidorem suszonym i natką pietruszki,
2. Przekąska
Kwaśnica- Góralska parzybroda na pieczonym schabie
3. Obiad
Cymes z kurczakiem, kasza gryczana biała, buraczki duszone z pomarańczą ,
4. Podwieczorek
Jogurt wiśniowy z siemieniem lnianym i otrębami owsianymi
5. Kolacja
Leczo z filetem drobiowym z ryżem jaśminowym
niedziela
1. Śniadanie
Czekoladowa owsianka z malinami i orzechami włoskimi
2. Przekąska
Zupa z cukini i soczewicy
3. Obiad
Schab faszerowany kaszą gryczną z grzybami i pieczarkami, modra kapusta
4. Podwieczorek
Jogurt brzoskiwniowy, musli
5. Kolacja
Sałatka gyros z sosem jogurtowym, pieczywo