Proponowane menu w okresie 06-12.04.2020

dieta slim
poniedziałek
1. Śniadanie
Czekoladowa owsianka z orzechami włoskimi, migdałami,wiórkami kokosowymi, rodzynkami, suszonymi morelami, figami, makiem i prażonym sezamem
2. Przekąska
Sałatka brokułowa z komosą ryżową, brzoskwiniami, migdałami, sos pomarańczowy
3. Obiad
Kurczak w sosie kokosowym z suszonymi pomidorami, kasza bulgur, kalafior z oliwą i czarnuszką
4. Podwieczorek
Batony energetyczne z bakaliami i miodem
5. Kolacja
Wegański smalec z białej fasoli, jabłek prażonych z cebulką, majerankiem i lubczykiem, ogórek kiszony, pieczywo
wtorek
1. Śniadanie
Frittata z pieca ze szpinakiem i serem, pieczywo
2. Przekąska
Zupa z ciecierzycy po indyjsku
3. Obiad
Wołowina po burgundzku, kasza jaglana, surówka z kiszonych ogórków z papryką i pieprzem
4. Podwieczorek
Buraczane smootie z bananem , imbirem, kaszą jaglaną na jogurcie
5. Kolacja
Kopytka ziemniaczane w sosie pomidorowym z mięsem drobiowym i mozarellą
środa
1. Śniadanie
Placki serowe z truskawkam
2. Przekąska
Muesli z siemienim lnianym, orzechami, ziarnami słonecznika i z jogurtem czekoladowym
3. Obiad
Włoska caponata
4. Podwieczorek
Sałatka z kaszy gryczanej z pieczonym kalafiorem, kurczakiem, selerem
5. Kolacja
Pasztet z piersi kurczaka, białej fasoli, duszonych pieczarek w sosie śmietanowym bezlaktozowymz, pieczywo
czwartek
1. Śniadanie
Pasta z jajeczno- rybna, pieczywo
2. Przekąska
Murzynek kokosowy
3. Obiad
Marynowane w ziołach pałki kurczaka, pieczone ,sos pieczarkowy, ryż parboliczny, groszek z marchewką.
4. Podwieczorek
Jogurt truskawkowy z bananami , otrębami gryczanymi, owsianymi, pszennymi, orkiszowymi i żytnimi
5. Kolacja
Sałatka z kaszy bulgur, suszonych pomidorów, pieczarek, fasolki szparagowej, sezamu i maku
piątek
1. Śniadanie
Twarożek z ogórkiem, oliwkami i koperkiem, pieczywo
2. Przekąska
Krem z pomidorów na bulioniez pieczonych warzywnym z lubczykiem i fetą,
3. Obiad
Kotlety z rybo-ziemniaczane w sosie cytrynowo- kaparowym, ryż jaśminowy, surówka z czerwonej kapusty
4. Podwieczorek
Ciasto z dyni i pomarańczy
5. Kolacja
Sałatka turecka z ciecierzycy i papryki, pieczywo
sobota
1. Śniadanie
Szakszuka z ciecierzycą i szpinakiem, pieczywo
2. Przekąska
Pieczona gruszka z granola orzechowo- czekoladową i jogurtem
3. Obiad
Pieczona cukinia faszerowana warzywami, kaszą gryczaną i soczwicą, brokuł z pary
4. Podwieczorek
Kremowa zupa koperkowa z pieczoną rybą
5. Kolacja
Spaghetti Napoli
niedziela
1. Śniadanie
Placki kukurydziane z domowy mus z jeżyn
2. Przekąska
Pieczona marchewka na słodko w sosie chilli
3. Obiad
Pulpety z piersi kurczaka w sosie dyniowym, kasza gryczana biał niepalona, surówka Colesław
4. Podwieczorek
Kokosanki
5. Kolacja
Pastitsio – Grecka zapiekanka z mieloną wołowiną, makaronem i sosem beszamelowym
dieta vege
poniedziałek
1. Śniadanie
Czekoladowa owsianka z orzechami włoskimi, migdałami,wiórkami kokosowymi, rodzynkami, suszonymi morelami, figami, makiem i prażonym sezamem
2. Przekąska
Sałatka brokułowa z komosą ryżową, brzoskwiniami, migdałami, sos pomarańczowy
3. Obiad
Kasza bulgur z duszoną cukinią, pieczarkami, suszonymi pomidorami i cebulką, kalafior z oliwą i czarnuszką
4. Podwieczorek
Batony energetyczne z bakaliami i miodem
5. Kolacja
Wegański smalec z białęj fasoli, jabłek prażonych z cebulką, majerankiem i lubczykiem, ogórek kiszony, pieczywo
wtorek
1. Śniadanie
Frittata z pieca ze szpinakiem i serem, pieczywo
2. Przekąska
Zupa z ciecierzycy po indyjsku
3. Obiad
Placki z cukinii, pieczarek i marchewki, Surówka z kiszonych ogórków z papryką i pieprzem
4. Podwieczorek
Buraczane smootie z bananem , imbirem, kaszą jaglaną na jogurcie
5. Kolacja
Kopytka ziemniaczane w sosie pomidorowym z mozarellą
środa
1. Śniadanie
Placki serowe z truskawkam
2. Przekąska
Muesli z siemienim lnianym, orzechami, ziarnami słonecznika i z jogurtem czekoladowym
3. Obiad
Włoska caponata
4. Podwieczorek
Sałatka z kaszy gryczanej z pieczonym kalafiorem, selerem
5. Kolacja
Pasztet z białej fasoli, duszonych pieczarek w sosie śmietanowym bezlaktozowym, pieczywo
czwartek
1. Śniadanie
Pasta jajeczna z serem, migdałami i natką pietruszki, pieczywo
2. Przekąska
Murzynek kokosowy
3. Obiad
Pulpety z ciecierzycy, sos pieczarkowy, ryż parboliczny, groszek z marchewką
4. Podwieczorek
Jogurt truskawkowo- bananowy z otrębami gryczanymi, owsianymi, pszennymi, orkiszowymi i żytnimi
5. Kolacja
Sałatka z kaszy bulgur, suszonych pomidorów, pieczarek, fasolki szparagowej, sezamu i maku
piątek
1. Śniadanie
Twarożek z ogórkiem, oliwkami i koperkiem, pieczywo
2. Przekąska
Krem z pomidorów na bulioniez pieczonych warzywnym z lubczykiem i fetą,
3. Obiad
Faszerowane pieczarki na sałatce z rukoli i tofu
4. Podwieczorek
Ciasto z dyni i pomarańczy
5. Kolacja
Sałatka turecka z ciecierzycy i papryki, pieczywo
sobota
1. Śniadanie
Szakszuka z ciecierzycą i szpinakiem, pieczywo
2. Przekąska
Pieczona gruszka z granola orzechowo- czekoladową i jogurtem
3. Obiad
Pieczona cukinia faszerowana warzywami, kaszą gryczaną i soczwicą, brokuł z pary
4. Podwieczorek
Kremowa zupa koperkowa z cieciorką
5. Kolacja
Spaghetti Napoli
niedziela
1. Śniadanie
Placki kukurydziane z domowy mus z jeżyn
2. Przekąska
Pieczona marchewka na słodko w sosie chilli
3. Obiad
Kotlety ziemniaczane z pomidorem suszonym , kasza gryczana biała ,surówka Colesław
4. Podwieczorek
Kokosanki
5. Kolacja
Pastitsio – Grecka zapiekanka z soczewicą makaronem i sosem beszamelowym
dieta no meat
poniedziałek
1. Śniadanie
Czekoladowa owsianka z orzechami włoskimi, migdałami,wiórkami kokosowymi, rodzynkami, suszonymi morelami, figami, makiem i prażonym sezamem
2. Przekąska
Sałatka brokułowa z komosą ryżową, brzoskwiniami, migdałami, sos pomarańczowy
3. Obiad
Kasza bulgur z duszoną cukinią, pieczarkami, suszonymi pomidorami i cebulką, kalafior z oliwą i czarnuszką
4. Podwieczorek
Batony energetyczne z bakaliami i miodem
5. Kolacja
Wegański smalec z białęj fasoli, jabłek prażonych z cebulką, majerankiem i lubczykiem, ogórek kiszony, pieczywo
wtorek
1. Śniadanie
Frittata z pieca ze szpinakiem i serem, pieczywo
2. Przekąska
Zupa z ciecierzycy po indyjsku
3. Obiad
Placki z cukinii, pieczarek i marchewki, Surówka z kiszonych ogórków z papryką i pieprzem
4. Podwieczorek
Buraczane smootie z bananem , imbirem, kaszą jaglaną na jogurcie
5. Kolacja
Kopytka ziemniaczane w sosie pomidorowym z mozarellą
środa
1. Śniadanie
Placki serowe z truskawkam
2. Przekąska
Muesli z siemienim lnianym, orzechami, ziarnami słonecznika i z jogurtem czekoladowym
3. Obiad
Włoska caponata
4. Podwieczorek
Sałatka z kaszy gryczanej z pieczonym kalafiorem, selerem
5. Kolacja
Pasztet z białej fasoli, duszonych pieczarek w sosie śmietanowym bezlaktozowym, pieczywo
czwartek
1. Śniadanie
Pasta z jajeczno- rybna, pieczywo
2. Przekąska
Murzynek kokosowy
3. Obiad
Pulpety z ciecierzycy ,sos pieczarkowy, ryż parboliczny, groszek z marchewką
4. Podwieczorek
Jogurt truskawkowo- bananowy z otrębami gryczanymi, owsianymi, pszennymi, orkiszowymi i żytnimi
5. Kolacja
Sałatka z kaszy bulgur, suszonych pomidorów, pieczarek, fasolki szparagowej, sezamu i maku
piątek
1. Śniadanie
Twarożek z ogórkiem, oliwkami i koperkiem, pieczywo
2. Przekąska
Krem z pomidorów na bulioniez pieczonych warzywnym z lubczykiem i fetą,
3. Obiad
Kotlety z rybo-ziemniaczane w sosie cytrynowo- kaparowym, ryż jaśminowy, surówka z czerwonej kapusty
4. Podwieczorek
Ciasto z dyni i pomarańczy
5. Kolacja
Sałatka turecka z ciecierzycy i papryki, pieczywo
sobota
1. Śniadanie
Szakszuka z ciecierzycą i szpinakiem, pieczywo
2. Przekąska
Pieczona gruszka z granola orzechowo- czekoladową i jogurtem
3. Obiad
Pieczona cukinia faszerowana warzywami, kaszą gryczaną i soczwicą, brokuł z pary
4. Podwieczorek
Kremowa zupa koperkowa z pieczoną rybą
5. Kolacja
Spaghetti Napoli
niedziela
1. Śniadanie
Placki kukurydziane z domowy mus z jeżyn
2. Przekąska
Pieczona marchewka na słodko w sosie chilli
3. Obiad
Kotlety ziemniaczane z pomidorem suszonym , kasza gryczana biała ,surówka Colesław
4. Podwieczorek
Kokosanki
5. Kolacja
Pastitsio – Grecka zapiekanka z soczewicą makaronem i sosem beszamelowym
dieta no fish
poniedziałek
1. Śniadanie
Czekoladowa owsianka z orzechami włoskimi, migdałami,wiórkami kokosowymi, rodzynkami, suszonymi morelami, figami, makiem i prażonym sezamem
2. Przekąska
Sałatka brokułowa z komosą ryżową, brzoskwiniami, migdałami, sos pomarańczowy
3. Obiad
Kurczak w sosie kokosowym z suszonymi pomidorami, kasza bulgur, kalafior z oliwą i czarnuszką
4. Podwieczorek
Batony energetyczne z bakaliami i miodem
5. Kolacja
Wegański smalec z białęj fasoli, jabłek prażonych z cebulką, majerankiem i lubczykiem, ogórek kiszony, pieczywo
wtorek
1. Śniadanie
Frittata z pieca ze szpinakiem i serem, pieczywo
2. Przekąska
Zupa z ciecierzycy po indyjsku
3. Obiad
Wołowina po burgundzku, kasza jaglana, surówka z kiszonych ogórków z papryką i pieprzem
4. Podwieczorek
Buraczane smootie z bananem , imbirem, kaszą jaglaną na jogurcie
5. Kolacja
Kopytka ziemniaczane w sosie pomidorowym z mięsem drobiowym i mozarellą
środa
1. Śniadanie
Placki serowe z truskawkam
2. Przekąska
Muesli z siemienim lnianym, orzechami, ziarnami słonecznika i z jogurtem czekoladowym
3. Obiad
Włoska caponata
4. Podwieczorek
Sałatka z kaszy gryczanej z pieczonym kalafiorem, kurczakiem, selerem
5. Kolacja
Pasztet z piersi kurczaka, białej fasoli, duszonych pieczarek w sosie śmietanowym bezlaktozowymz, pieczywo
czwartek
1. Śniadanie
Pasta jajeczna z serem, migdałami i natką pietruszki, pieczywo
2. Przekąska
Murzynek kokosowy
3. Obiad
Marynowane w ziołach pałki kurczaka, pieczone ,sos pieczarkowy, ryż parboliczny, groszek z marchewką.
4. Podwieczorek
Jogurt truskawkowo- bananowy z otrębami gryczanymi, owsianymi, pszennymi, orkiszowymi i żytnimi
5. Kolacja
Sałatka z kaszy bulgur, suszonych pomidorów, pieczarek, fasolki szparagowej, sezamu i maku
piątek
1. Śniadanie
Twarożek z ogórkiem, oliwkami i koperkiem, pieczywo
2. Przekąska
Krem z pomidorów na bulioniez pieczonych warzywnym z lubczykiem i fetą,
3. Obiad
Faszerowane pieczarki na sałatce z rukoli i tofu
4. Podwieczorek
Ciasto z dyni i pomarańczy
5. Kolacja
Sałatka turecka z ciecierzycy i papryki, pieczywo
sobota
1. Śniadanie
Szakszuka z ciecierzycą i szpinakiem, pieczywo
2. Przekąska
Pieczona gruszka z granola orzchewowo- czekoladową i jogurtem
3. Obiad
Pieczona cukinia faszerowana warzywami, kaszą gryczaną i soczwicą, brokuł z pary
4. Podwieczorek
Kremowa zupa koperkowa z cieciorką
5. Kolacja
Spaghetti Napoli
niedziela
1. Śniadanie
Placki kukurydziane z domowy mus z jeżyn
2. Przekąska
Pieczona marchewka na słodko w sosie chilli
3. Obiad
Pulpety z piersi kurczaka w sosie dyniowym, kasza gryczana biał niepalona, surówka Colesław
4. Podwieczorek
Kokosanki
5. Kolacja
Pastitsio – Grecka zapiekanka z mieloną wołowiną, makaronem i sosem beszamelowym
dieta Go! Slim
poniedziałek
1. Śniadanie
Czekoladowa owsianka bezglutenowa z orzechami włoskimi, migdałami,wiórkami kokosowymi, rodzynkami, suszonymi morelami, figami, makiem i prażonym sezamem
2. Przekąska
Sałatka brokułowa z komosą ryżową, brzoskwiniami, migdałami, tofu, soczewicą, olejem lnianym, sos pomarańczowy
3. Obiad
Kurczak w sosie kokosowym z suszonymi pomidorami, kasza bulgur, kalafior z oliwą i czarnuszką
4. Podwieczorek
Batony energetyczne z bakaliami i miodem
5. Kolacja
Wegański smalec z białęj fasoli, jabłek prażonych z cebulką, majerankiem i lubczykiem, ogórek kiszony, pieczywo
wtorek
1. Śniadanie
Frittata z pieca ze szpinakiem i serem, pieczywo
2. Przekąska
Indyjski krem z soczewicy , ser feta, Tofu naturalne
3. Obiad
Wołowina po burgundzku, kasza jaglana, surówka z kiszonych ogórków z papryką, czarnuszką i olejem lnianym
4. Podwieczorek
Buraczane smootie z bananem , imbirem, kaszą jaglaną na jogurcie
5. Kolacja
Kopytka ziemniaczane w sosie pomidorowym z mięsem drobiowym i mozarellą
środa
1. Śniadanie
Placki serowe z truskawkam
2. Przekąska
Muesli z siemienim lnianym, orzechami, ziarnami słonecznika i z jogurtem czekoladowym
3. Obiad
Włoska caponata
4. Podwieczorek
Sałatka z kaszy gryczanej z pieczonym kalafiorem, kurczakiem, selerem
5. Kolacja
Pasztet z piersi kurczaka, białej fasoli, duszonych pieczarek w sosie śmietanowym bezlaktozowymz, pieczywo
czwartek
1. Śniadanie
Pasta z jajeczno- rybna, pieczywo
2. Przekąska
Murzynek z kokosem
3. Obiad
Marynowane w ziołach pałki kurczaka, pieczone ,sos pieczarkowy, ryż parboliczny, groszek z marchewką.
4. Podwieczorek
Jogurt truskawkowy z otrębami gryczanymi, owsianymi, pszennymi, orkiszowymi i żytnimi i pestkami dyni
5. Kolacja
Sałatka z kaszy bulgur, soczewicy, suszonych pomidorów, pieczarek, fasolki szparagowej, sezamu i maku
piątek
1. Śniadanie
Twarożek z ogórkiem, oliwkami i koperkiem, pieczywo
2. Przekąska
Krem z pomidorów na bulioniez pieczonych warzywnym z lubczykiem i fetą,
3. Obiad
Kotlety z rybo-ziemniaczane w sosie cytrynowo- kaparowym, ryż jaśminowy, surówka z czerwonej kapusty
4. Podwieczorek
Mleko sojowe z borówkami, makiem i rodzynkami
5. Kolacja
Sałatka turecka z ciecierzycy i papryki, pieczywo
sobota
1. Śniadanie
Szakszuka z ciecierzycą i szpinakiem, pieczywo
2. Przekąska
Pieczona gruszka z granola orzchewowo- czekoladową i jogurtem
3. Obiad
Pieczona cukinia faszerowana warzywami, kaszą gryczaną i soczwicą, brokuł z pary
4. Podwieczorek
Kremowa zupa koperkowa z pieczoną rybą
5. Kolacja
Spaghetti Napoli z czarnuszką
niedziela
1. Śniadanie
Placki kukurydziane z domowy mus z jeżyn
2. Przekąska
Pieczona marchewka na słodko w sosie chilli
3. Obiad
Pulpety z piersi kurczaka w sosie dyniowym, kasza gryczana biał niepalona, surówka Colesław
4. Podwieczorek
Kokosanki fit
5. Kolacja
Pastitsio – Grecka zapiekanka z mieloną wołowiną, makaronem i sosem beszamelowym
dieta sport
poniedziałek
1. Śniadanie
Czekoladowa owsianka z orzechami włoskimi, migdałami,wiórkami kokosowymi, rodzynkami, suszonymi morelami, figami, makiem i prażonym sezamem
2. Przekąska
Sałatka brokułowa z wędzoną szynką drobiową, komosą ryżową, brzoskwiniami, migdałami, sos pomarańczowy
3. Obiad
Kurczak w sosie kokosowym z suszonymi pomidorami, kasza bulgur, kalafior z oliwą i czarnuszką
4. Podwieczorek
Batony energetyczne z bakaliami i miodem
5. Kolacja
Wegański smalec z białęj fasoli, jabłek prażonych z cebulką, majerankiem i lubczykiem, ogórek kiszony, pieczywo
wtorek
1. Śniadanie
Frittata z pieca ze szpinakiem i serem, pieczywo
2. Przekąska
Zupa z ciecierzycy po indyjsku
3. Obiad
Wołowina po burgundzku, kasza jaglana, surówka z kiszonych ogórków z papryką i pieprzem
4. Podwieczorek
Buraczane smootie z bananem , imbirem, kaszą jaglaną na jogurcie
5. Kolacja
Kopytka ziemniaczane w sosie pomidorowym z mięsem drobiowym i mozarellą
środa
1. Śniadanie
Placki serowe z truskawkam
2. Przekąska
Muesli z siemienim lnianym, orzechami, ziarnami słonecznika i z jogurtem czekoladowym
3. Obiad
Włoska caponata z grillowanym filetem drobiowym
4. Podwieczorek
Sałatka z kaszy gryczanej z pieczonym kalafiorem, kurczakiem, selerem
5. Kolacja
Pasztet z piersi kurczaka, białej fasoli, duszonych pieczarek w sosie śmietanowym bezlaktozowymz, pieczywo
czwartek
1. Śniadanie
Pasta z jajeczno- rybna, pieczywo
2. Przekąska
Murzynek kokosowy
3. Obiad
Marynowane w ziołach pałki kurczaka, pieczone ,sos pieczarkowy, ryż parboliczny, groszek z marchewką.
4. Podwieczorek
Jogurt truskawkowo- bananowy z otrębami gryczanymi, owsianymi, pszennymi, orkiszowymi i żytnimi
5. Kolacja
Sałatka z kurczaka, kaszy bulgur, ,suszonych pomidorów, pieczarek, fasolki szparagowej, sezamu i maku
piątek
1. Śniadanie
Twarożek z ogórkiem, oliwkami i koperkiem, szynka drobiowa, pieczywo
2. Przekąska
Krem z pomidorów na bulionie warzywnym z lubczykiem i fetą, pieczonym schabem
3. Obiad
Kotlety z rybo-ziemniaczane w sosie cytrynowo- kaparowym, ryż jaśminowy, surówka z czerwonej kapusty
4. Podwieczorek
Ciasto z dyni i pomarańczy
5. Kolacja
Sałatka turecka z ciecierzycy i papryki, pieczywo
sobota
1. Śniadanie
Szakszuka z ciecierzycą, szpinakiem, pieczona kiełbasą, pieczywo
2. Przekąska
Pieczona gruszka z granola orzechowo- czekoladową i jogurtem
3. Obiad
Bitki wieprzowe w sosie cebulowym na winie z rodzynkami, pieczone ziemniaki w ziołach, brokuł z pary
4. Podwieczorek
Kremowa zupa koperkowa z pieczoną rybą
5. Kolacja
Spaghetti Napoli
niedziela
1. Śniadanie
Placki kukurydziane z domowy mus z jeżyn
2. Przekąska
Pieczona marchewka na słodko w sosie chilli
3. Obiad
Pulpety z piersi kurczaka w sosie dyniowym, kasza gryczana biał niepalona, surówka Colesław
4. Podwieczorek
Kokosanki
5. Kolacja
Pastitsio – Grecka zapiekanka z mieloną wołowiną, makaronem i sosem beszamelowym
dieta fit
poniedziałek
1. Śniadanie
Czekoladowa owsianka z orzechami włoskimi, migdałami,wiórkami kokosowymi, rodzynkami, suszonymi morelami, figami, makiem i prażonym sezamem
2. Przekąska
Sałatka brokułowa z wędzoną szynką drobiową, komosą ryżową, brzoskwiniami, migdałami, sos pomarańczowy
3. Obiad
Kurczak w sosie kokosowym z suszonymi pomidorami, kasza bulgur, kalafior z oliwą i czarnuszką
4. Podwieczorek
Batony energetyczne z bakaliami i miodem
5. Kolacja
Wegański smalec z białęj fasoli, jabłek prażonych z cebulką, majerankiem i lubczykiem, ogórek kiszony, pieczywo
wtorek
1. Śniadanie
Frittata z pieca ze szpinakiem i serem, pieczywo
2. Przekąska
Zupa z ciecierzycy po indyjsku
3. Obiad
Wołowina po burgundzku, kasza jaglana, surówka z kiszonych ogórków z papryką i pieprzem
4. Podwieczorek
Buraczane smootie z bananem , imbirem, kaszą jaglaną na jogurcie
5. Kolacja
Kopytka ziemniaczane w sosie pomidorowym z mięsem drobiowym i mozarellą
środa
1. Śniadanie
Placki serowe z truskawkam
2. Przekąska
Muesli z siemienim lnianym, orzechami, ziarnami słonecznika i z jogurtem czekoladowym
3. Obiad
Włoska caponata z grillowanym filetem drobiowym
4. Podwieczorek
Sałatka z kaszy gryczanej z pieczonym kalafiorem, kurczakiem, selerem
5. Kolacja
Pasztet z piersi kurczaka, białej fasoli, duszonych pieczarek w sosie śmietanowym bezlaktozowymz, pieczywo
czwartek
1. Śniadanie
Pasta z jajeczno- rybna, pieczywo
2. Przekąska
Murzynek kokosowy
3. Obiad
Marynowane w ziołach pałki kurczaka, pieczone ,sos pieczarkowy, ryż parboliczny, groszek z marchewką.
4. Podwieczorek
Jogurt truskawkowo- bananowy z otrębami gryczanymi, owsianymi, pszennymi, orkiszowymi i żytnimi
5. Kolacja
Sałatka z kurczaka, kaszy bulgur, ,suszonych pomidorów, pieczarek, fasolki szparagowej, sezamu i maku
piątek
1. Śniadanie
Twarożek z ogórkiem, oliwkami i koperkiem, szynka drobiowa, pieczywo
2. Przekąska
Krem z pomidorów na bulionie warzywnym z lubczykiem i fetą, pieczonym schabem
3. Obiad
Kotlety z rybo-ziemniaczane w sosie cytrynowo- kaparowym, ryż jaśminowy, surówka z czerwonej kapusty
4. Podwieczorek
Ciasto z dyni i pomarańczy
5. Kolacja
Sałatka turecka z ciecierzycy i papryki, pieczywo
sobota
1. Śniadanie
Szakszuka z ciecierzycą, szpinakiem, pieczona kiełbasą, pieczywo
2. Przekąska
Pieczona gruszka z granola orzechowo- czekoladową i jogurtem
3. Obiad
Bitki wieprzowe w sosie cebulowym na winie z rodzynkami, pieczone ziemniaki w ziołach, brokuł z pary
4. Podwieczorek
Kremowa zupa koperkowa z pieczoną rybą
5. Kolacja
Spaghetti Napoli
niedziela
1. Śniadanie
Placki kukurydziane z domowy mus z jeżyn
2. Przekąska
Pieczona marchewka na słodko w sosie chilli
3. Obiad
Pulpety z piersi kurczaka w sosie dyniowym, kasza gryczana biał niepalona, surówka Colesław
4. Podwieczorek
Kokosanki
5. Kolacja
Pastitsio – Grecka zapiekanka z mieloną wołowiną, makaronem i sosem beszamelowym
dieta office
poniedziałek
1. Śniadanie
Czekoladowa owsianka z orzechami włoskimi, migdałami,wiórkami kokosowymi, rodzynkami, suszonymi morelami, figami, makiem i prażonym sezamem
2. Przekąska
Sałatka brokułowa z komosą ryżową, brzoskwiniami, migdałami, sos pomarańczowy
3. Obiad
Kurczak w sosie kokosowym z suszonymi pomidorami, kasza bulgur, kalafior z oliwą i czarnuszką
4. Podwieczorek
Batony energetyczne z bakaliami i miodem
5. Kolacja
Wegański smalec z białej fasoli, jabłek prażonych z cebulką, majerankiem i lubczykiem, ogórek kiszony, pieczywo
wtorek
1. Śniadanie
Frittata z pieca ze szpinakiem i serem, pieczywo
2. Przekąska
Zupa z ciecierzycy po indyjsku
3. Obiad
Wołowina po burgundzku, kasza jaglana, surówka z kiszonych ogórków z papryką i pieprzem
4. Podwieczorek
Buraczane smootie z bananem , imbirem, kaszą jaglaną na jogurcie
5. Kolacja
Kopytka ziemniaczane w sosie pomidorowym z mięsem drobiowym i mozarellą
środa
1. Śniadanie
Placki serowe z truskawkam
2. Przekąska
Muesli z siemienim lnianym, orzechami, ziarnami słonecznika i z jogurtem czekoladowym
3. Obiad
Włoska caponata
4. Podwieczorek
Sałatka z kaszy gryczanej z pieczonym kalafiorem, kurczakiem, selerem
5. Kolacja
Pasztet z piersi kurczaka, białej fasoli, duszonych pieczarek w sosie śmietanowym bezlaktozowymz, pieczywo
czwartek
1. Śniadanie
Pasta z jajeczno- rybna, pieczywo
2. Przekąska
Murzynek kokosowy
3. Obiad
Marynowane w ziołach pałki kurczaka, pieczone ,sos pieczarkowy, ryż parboliczny, groszek z marchewką.
4. Podwieczorek
Jogurt truskawkowy z bananami , otrębami gryczanymi, owsianymi, pszennymi, orkiszowymi i żytnimi
5. Kolacja
Sałatka z kaszy bulgur, suszonych pomidorów, pieczarek, fasolki szparagowej, sezamu i maku
piątek
1. Śniadanie
Twarożek z ogórkiem, oliwkami i koperkiem, pieczywo
2. Przekąska
Krem z pomidorów na bulioniez pieczonych warzywnym z lubczykiem i fetą,
3. Obiad
Kotlety z rybo-ziemniaczane w sosie cytrynowo- kaparowym, ryż jaśminowy, surówka z czerwonej kapusty
4. Podwieczorek
Ciasto z dyni i pomarańczy
5. Kolacja
Sałatka turecka z ciecierzycy i papryki, pieczywo
sobota
1. Śniadanie
Szakszuka z ciecierzycą i szpinakiem, pieczywo
2. Przekąska
Pieczona gruszka z granola orzechowo- czekoladową i jogurtem
3. Obiad
Pieczona cukinia faszerowana warzywami, kaszą gryczaną i soczwicą, brokuł z pary
4. Podwieczorek
Kremowa zupa koperkowa z pieczoną rybą
5. Kolacja
Spaghetti Napoli
niedziela
1. Śniadanie
Placki kukurydziane z domowy mus z jeżyn
2. Przekąska
Pieczona marchewka na słodko w sosie chilli
3. Obiad
Pulpety z piersi kurczaka w sosie dyniowym, kasza gryczana biał niepalona, surówka Colesław
4. Podwieczorek
Kokosanki
5. Kolacja
Pastitsio – Grecka zapiekanka z mieloną wołowiną, makaronem i sosem beszamelowym
dieta fleksi
poniedziałek
1. Śniadanie
Czekoladowa owsianka z orzechami włoskimi, migdałami,wiórkami kokosowymi, rodzynkami, suszonymi morelami, figami, makiem i prażonym sezamem
2. Przekąska
Sałatka brokułowa z komosą ryżową, brzoskwiniami, migdałami, sos pomarańczowy
3. Obiad
Kurczak w sosie kokosowym z suszonymi pomidorami, kasza bulgur, kalafior z oliwą i czarnuszką
4. Podwieczorek
Batony energetyczne z bakaliami i miodem
5. Kolacja
Wegański smalec z białęj fasoli, jabłek prażonych z cebulką, majerankiem i lubczykiem, ogórek kiszony, pieczywo
wtorek
1. Śniadanie
Frittata z pieca ze szpinakiem i serem, pieczywo
2. Przekąska
Zupa z ciecierzycy po indyjsku
3. Obiad
Placki z cukinii, pieczarek i marchewki, Surówka z kiszonych ogórków z papryką i pieprzem
4. Podwieczorek
Buraczane smootie z bananem , imbirem, kaszą jaglaną na jogurcie
5. Kolacja
Kopytka ziemniaczane w sosie pomidorowym z pieczoną na parze piersią drobiową i mozarellą
środa
1. Śniadanie
Placki serowe z truskawkam
2. Przekąska
Muesli z siemienim lnianym, orzechami, ziarnami słonecznika i z jogurtem czekoladowym
3. Obiad
Włoska caponata
4. Podwieczorek
Sałatka z kaszy gryczanej z pieczonym kalafiorem, kurczakiem, selerem
5. Kolacja
Pasztet z piersi kurczaka, białej fasoli, duszonych pieczarek w sosie śmietanowym bezlaktozowymz, pieczywo
czwartek
1. Śniadanie
Pasta z jajeczno- rybna, pieczywo
2. Przekąska
Murzynek kokosowy
3. Obiad
Pulpety z ciecierzycy ,sos pieczarkowy, ryż parboliczny, groszek z marchewką
4. Podwieczorek
Jogurt truskawkowo- bananowy z otrębami gryczanymi, owsianymi, pszennymi, orkiszowymi i żytnimi
5. Kolacja
Sałatka z kaszy bulgur, suszonych pomidorów, pieczarek, fasolki szparagowej, sezamu i maku
piątek
1. Śniadanie
Twarożek z ogórkiem, oliwkami i koperkiem, pieczywo
2. Przekąska
Krem z pomidorów na bulioniez pieczonych warzywnym z lubczykiem i fetą,
3. Obiad
Kotlety z rybo-ziemniaczane w sosie cytrynowo- kaparowym, ryż jaśminowy, surówka z czerwonej kapusty
4. Podwieczorek
Ciasto z dyni i pomarańczy
5. Kolacja
Sałatka turecka z ciecierzycy i papryki, pieczywo
sobota
1. Śniadanie
Szakszuka z ciecierzycą i szpinakiem, pieczywo
2. Przekąska
Pieczona gruszka z granola orzechowo- czekoladową i jogurtem
3. Obiad
Pieczona cukinia faszerowana warzywami, kaszą gryczaną i soczwicą, brokuł z pary
4. Podwieczorek
Kremowa zupa koperkowa z cieciorką
5. Kolacja
Spaghetti Napoli
niedziela
1. Śniadanie
Placki kukurydziane z domowy mus z jeżyn
2. Przekąska
Pieczona marchewka na słodko w sosie chilli
3. Obiad
Kotlety ziemniaczane z pomidorem suszonym , kasza gryczana biała ,surówka Colesław
4. Podwieczorek
Kokosanki
5. Kolacja
Pastitsio – Grecka zapiekanka z soczewicą, makaronem i sosem beszamelowym
dieta no gluten/no lactose
poniedziałek
1. Śniadanie
Czekoladowa owsianka bezglutenowa z orzechami włoskimi, migdałami,wiórkami kokosowymi, rodzynkami, suszonymi morelami, figami, makiem i prażonym sezamem
2. Przekąska
Sałatka brokułowa z komosą ryżową, brzoskwiniami, migdałami, sos pomarańczowy
3. Obiad
Kurczak w sosie kokosowym z suszonymi pomidorami, kasza gryczana biała niepalona, kalafior z oliwą i czarnuszką
4. Podwieczorek
Batony energetyczne bezglutenowe z bakaliami i miodem
5. Kolacja
Wegański smalec z białęj fasoli, jabłek prażonych z cebulką, majerankiem i lubczykiem, ogórek kiszony,
wtorek
1. Śniadanie
Frittata ze szpinakiem, chleb bezglutenowy,
2. Przekąska
Zupa z ciecierzycy po indyjsku
3. Obiad
Wołowina po burgundzku, kasza jaglana, surówka z kiszonych ogórków z papryką i pieprzem
4. Podwieczorek
Buraczane smootie z bananem , imbirem, kaszą jaglaną na jogurcie
5. Kolacja
Kopytka ziemniaczane w sosie pomidorowym z mięsem drobiowym i mozarellą
środa
1. Śniadanie
Pulchne bezzglutenowe placki z twarożkiem bezlaktozowym i sosem truskawkowym
2. Przekąska
Muesli z siemienim lnianym, orzechami, ziarnami słonecznika i z jogurtem bezlaktozowym- czekoladowym
3. Obiad
Włoska caponata
4. Podwieczorek
Sałatka z kaszy gryczanej z pieczonym kalafiorem, kurczakiem, selerem
5. Kolacja
Pasztet z piersi kurczaka, białej fasoli, duszonych pieczarek w sosie śmietanowym bezlaktozowym, pieczywo bezglutenowe
czwartek
1. Śniadanie
Pasta z jajeczno- rybna, pieczywo bezglutenowe
2. Przekąska
Murzynek kokoswy bez – glutenowy
3. Obiad
Marynowane w ziołach pałki kurczaka, pieczone ,sos pieczarkowy, ryż parboliczny, groszek z marchewką.
4. Podwieczorek
Jogurt truskawkowy z banami- bezlaktozowy z kaszą jaglaną
5. Kolacja
Sałatka z komosy, suszonych pomidorów, pieczarek, fasolki szparagowej, sezamu i maku
piątek
1. Śniadanie
Chleb bezglutenowy, Twarożek z ogórkiem i oliwkami
2. Przekąska
Krem z pomidorów na bulionie warzywnym z lubczykiem i pieczonym schabem
3. Obiad
Kotlety z rybo-ziemniaczane w sosie cytrynowo- kaparowym, ryż jaśminowy, surówka z czerwonej kapusty
4. Podwieczorek
Mleko sojowe z borówkami, makiem i rodzynkami
5. Kolacja
Sałatka turecka z ciecierzycy i papryki, pieczywo bezglutenowe
sobota
1. Śniadanie
Szakszuka z ciecierzycą i szpinakiem, pieczywo
2. Przekąska
Pieczona gruszka z granola orzechowo- czekoladową i jogurtem
3. Obiad
Pieczona cukinia faszerowana warzywami, kaszą gryczaną i soczwicą, brokuł z pary
4. Podwieczorek
Kremowa zupa koperkowa z pieczoną rybą
5. Kolacja
Spaghetti Napoli
niedziela
1. Śniadanie
Placki kukurydziane z domowy mus z jeżyn
2. Przekąska
Pieczona marchewka na słodko w sosie chilli
3. Obiad
Pulpety z piersi kurczaka w sosie dyniowym, kasza gryczana biał niepalona, surówka Colesław
4. Podwieczorek
Kokosanki
5. Kolacja
Pastitsio – Grecka zapiekanka z mieloną wołowiną, makaronem i sosem beszamelowym
#zostanwdomu RAZEM TANIEJ
poniedziałek
1. Śniadanie
Czekoladowa owsianka z orzechami włoskimi, migdałami,wiórkami kokosowymi, rodzynkami, suszonymi morelami, figami, makiem i prażonym sezamem
2. Przekąska
Sałatka brokułowa z komosą ryżową, brzoskwiniami, migdałami, sos pomarańczowy
3. Obiad
Kurczak w sosie kokosowym z suszonymi pomidorami, kasza bulgur, kalafior z oliwą i czarnuszką
4. Podwieczorek
Batony energetyczne z bakaliami i miodem
5. Kolacja
Wegański smalec z białej fasoli, jabłek prażonych z cebulką, majerankiem i lubczykiem, ogórek kiszony, pieczywo
wtorek
1. Śniadanie
Frittata z pieca ze szpinakiem i serem, pieczywo
2. Przekąska
Zupa z ciecierzycy po indyjsku
3. Obiad
Wołowina po burgundzku, kasza jaglana, surówka z kiszonych ogórków z papryką i pieprzem
4. Podwieczorek
Buraczane smootie z bananem , imbirem, kaszą jaglaną na jogurcie
5. Kolacja
Kopytka ziemniaczane w sosie pomidorowym z mięsem drobiowym i mozarellą
środa
1. Śniadanie
Placki serowe z truskawkam
2. Przekąska
Muesli z siemienim lnianym, orzechami, ziarnami słonecznika i z jogurtem czekoladowym
3. Obiad
Włoska caponata
4. Podwieczorek
Sałatka z kaszy gryczanej z pieczonym kalafiorem, kurczakiem, selerem
5. Kolacja
Pasztet z piersi kurczaka, białej fasoli, duszonych pieczarek w sosie śmietanowym bezlaktozowymz, pieczywo
czwartek
1. Śniadanie
Pasta z jajeczno- rybna, pieczywo
2. Przekąska
Murzynek kokosowy
3. Obiad
Marynowane w ziołach pałki kurczaka, pieczone ,sos pieczarkowy, ryż parboliczny, groszek z marchewką.
4. Podwieczorek
Jogurt truskawkowy z bananami , otrębami gryczanymi, owsianymi, pszennymi, orkiszowymi i żytnimi
5. Kolacja
Sałatka z kaszy bulgur, suszonych pomidorów, pieczarek, fasolki szparagowej, sezamu i maku
piątek
1. Śniadanie
Twarożek z ogórkiem, oliwkami i koperkiem, pieczywo
2. Przekąska
Krem z pomidorów na bulioniez pieczonych warzywnym z lubczykiem i fetą,
3. Obiad
Kotlety z rybo-ziemniaczane w sosie cytrynowo- kaparowym, ryż jaśminowy, surówka z czerwonej kapusty
4. Podwieczorek
Ciasto z dyni i pomarańczy
5. Kolacja
Sałatka turecka z ciecierzycy i papryki, pieczywo
sobota
1. Śniadanie
Szakszuka z ciecierzycą i szpinakiem, pieczywo
2. Przekąska
Pieczona gruszka z granola orzechowo- czekoladową i jogurtem
3. Obiad
Pieczona cukinia faszerowana warzywami, kaszą gryczaną i soczwicą, brokuł z pary
4. Podwieczorek
Kremowa zupa koperkowa z pieczoną rybą
5. Kolacja
Spaghetti Napoli
niedziela
1. Śniadanie
Placki kukurydziane z domowy mus z jeżyn
2. Przekąska
Pieczona marchewka na słodko w sosie chilli
3. Obiad
Pulpety z piersi kurczaka w sosie dyniowym, kasza gryczana biał niepalona, surówka Colesław
4. Podwieczorek
Kokosanki
5. Kolacja
Pastitsio – Grecka zapiekanka z mieloną wołowiną, makaronem i sosem beszamelowym

3 dni GRATIS!

Wybierz dowolny typ diety na 30 dni, a 3 dni otrzymasz GRATIS!