poniedziałek

2019-07-22
1. Śniadanie
Pasta z pieczonych buraczków z parmezanem, serem kozim, zieloną miętą i orzechami piniowymi, pieczywo pełnoziarniste ze słonecznikiem
2. Przekąska
Marchewkowe ciasto korzenne z bakaliami, otrębami i imbirem
3. Obiad
Pieczona pierś kurczaka, sos estragonowo- cytrynowy, Purre ziemniaczane, Fasolka szparagowa z oliwą i sezamem,
4. Podwieczorek
Bananowo- brzoskwiniowe smoothie z malinami i nasionami maku
5. Kolacja
Sałatka z kaszy bulgur, natki pietruszki, pomidorów i fasoli

wtorek

2019-07-23
1. Śniadanie
Pulchne placki z twarożkiem i sosem owocowym
2. Przekąska
Słatka norweska z mozarellą wędzoną i ziemniakami,
3. Obiad
Pulpeciki drobiowe w sosie pomidorowo-kokosowym, ryż paraboliczny , marchewka z zielonym groszkiem
4. Podwieczorek
Ciasteczka owisane na mące orkiszowej z kawałkami gorzkiej czekolady i makiem
5. Kolacja
Sałatka Cezar z makaronem orzo i czerwoną fasolką.

środa

2019-07-24
1. Śniadanie
Serek wiejski z miodem i owocami, pieczywo pełnoziarniste
2. Przekąska
Ciasto cytrynowo-jogurtowe z żurawiną
3. Obiad
Filety z kurczaka zapieczone w pomidorach z fetą i szynka parmieńską, kasza gryczana biała, Surówka z kiszonych ogórków z olejem i pieprzem
4. Podwieczorek
Jogurt truskawkowo -porzeczkowy z kasza jaglaną
5. Kolacja
Kofta serowa w sosie indyjskim

czwartek

2019-07-25
1. Śniadanie
Pasztet z pieczonej piersi kurczaka i warzyw, pieczywo
2. Przekąska
Jogurt z pieczoną gruszką, cynamonem i płatkami gryczanymi
3. Obiad
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem i czarną soczewicą
4. Podwieczorek
Brokuły z sosem śmietanowo- pomarńczowym
5. Kolacja
Makron pełnoziarnisty z grillowanymi warzywami, sos musztardowo- pietruszkowy na bzie oliwy

piątek

2019-07-26
1. Śniadanie
Fritttata z pieca warzywami i ryżem
2. Przekąska
Czekoladowy biszkopot z wiśniami
3. Obiad
Dorsz z patelni, kolorowa sałatka wrzywna z ryżem
4. Podwieczorek
Jogurt z borówkami, makiem i rodzynkami
5. Kolacja
Fasolka „po bretońsku” z kurczakiem

sobota

2019-07-27
1. Śniadanie
Pasztet rybny z batatami i sokiem z limonki, pieczywo
2. Przekąska
Jogurt brzoskwiniowy bogaty w błonnnik: z płatkami owsianymi , nasionami lnu i wiórkami kokoswymi
3. Obiad
Filety z kurczaka w sosie serowym ze szpinakiem , ryż biały, ryż czarny, ryż czerwony, surówka z czerwonej kapusty z chrzanem i marchewką
4. Podwieczorek
Fasolka szparagowa po prowansalsku z fetą,orzechami włoskimi, pomidorkami koktajlowymi, komosa ryżową i anansem,
5. Kolacja
Sałatka jarzynowa, pieczywo

niedziela

2019-07-28
1. Śniadanie
Placki z jabłkami z twarożkiem i sosem owocowym z agrestu
2. Przekąska
Sałatka z fasolki mung, pomidora suszonego ,kukurydzy.
3. Obiad
Gulasz z piersi kurczaka a la Beuf Strogonow, Buraczki na ciepło, Purre ziemniaczane z zielonym groszkiem
4. Podwieczorek
Panna cotta z owocami czarnej porzeczki
5. Kolacja
Paprykarz warzywny z wędzonym pstrągiem, ryżem, pomidorkami koktajlowymi, słonecznikiem i pieczarkami, pieczywo

3 dni GRATIS!

Wybierz dowolny typ diety na 30 dni, a 3 dni otrzymasz GRATIS!