Proponowane menu w okresie 03-09.08.2020

dieta slim
  1. Śniadanie

Frittata po włosku, pieczywo

Granola orzechowa z jogurtem owocowym

Pasta z pieczonego buraka z twarożkiem, pieczywo

Serek malinowy bułka paryską

Ryż na mleku z pieczonym jabłkiem i cynamonem, sos z masła orzechowego

Rolada szpinakowa z łososiem wędzonym i twarożkiem ziołowym, pieczywo

Humus z ciecierzycy z masłem orzechowym i duszonym porem, pieczywo

  1. Przekąska

Serek waniliowy z truskawkami

Smalec z białej fasoli z duszoną cebulką, majerankiem i prażonym jabłkiem, pieczywo, ogórek kiszony

Krem z marchewki i pomarańczy z zacierką i odrobiną chili

Sałatka grecka

Sałatka z pieczonym kurczakiem, makaronem orzo, fetą i oliwą

Ciasto jogurtowo- malinowe

Jogurt wiśniowy z bananami i otrębami gryczanymi/pszennymi

  1. Obiad

Kotlety mielone z piersi drobiowej i szynki wieprzowej przygotowane w piecu, puree ziemniaczane z chrzanem i burakami, marchewka z groszkiem

Pieczona pierś drobiowa, sos dyniowy, fasolka szparagowa z sezamem, kasza jaglana z suszonymi pomidorami

Pierś drobiowa po hawajsku, ryż brązowy, ryż czerwony, ryż biały, surówka z kapusty

Gulasz drobiowy z grzybami, ryż brązowy, warzywa z wody

Dorsz z patelni na szpinaku, puree ziemniaczane z pieczoną dynią i marchewką

Pieczony schab w marynacie ziołowej, sos pomarańczowo-imbirowy, kasza gryczana

Wieprzowina po chińsku, ryż basmati z zielonym groszkiem

  1. Podwieczorek

Krem z pieczonego kalafiora na wywarze warzywnym z serem pleśniowym i makaronem

Smoothie z pieczonych batatów, migdałów, pomarańczy, jabłek, imbiru

Jogurt czekoladowy z wiórkami kokosowymi i miodem

Ciasteczka czekoladowe pełnoziarniste

Krem z batatów z mlekiem kokosowym i serkiem PHILADELPHIA

Chłodnik ogórkowy z avocado i jogurtem greckim

Pęczak z miodem, makiem , bakaliami i jogurtem naturalnym

  1. Kolacja

Pęczak z warzywami po meksykańsku

Sałatka makaronowa z tuńczykiem , jajkiem, oliwkami, ogórkami, papryką , zielonym groszkiem i sosem cytrynowo-jogurtowym

Naleśniki z pieczarkami, szpinakiem, czosnkiem, pomidorami, fetą

Pasztet z białej fasoli z warzywami i filetem drobiowym, żurawina, pieczywo

Młoda duszona kapusta z koperkiem, jajko sadzone

Sałatka z pieczonych ziemniaków z kaprami i kurczakiem w sosie musztardowo- majonezowym

Buraczane Burgery teksańskie z kukurydzą i czerwoną fasolą, fasolką szparagową i sezamem. pieczywo

 

dieta vege
  1. Śniadanie

Frittata po włosku, pieczywo

Granola orzechowa z jogurtem owocowym

Pasta z pieczonego buraka z twarożkiem, pieczywo

Serek malinowy bułka paryską

Ryż na mleku z pieczonym jabłkiem i cynamonem, sos z masła orzechowego

Rolada szpinakowa z twarożkiem ziołowym, pieczywo

Humus z ciecierzycy z masłem orzechowym i duszonym porem, pieczywo

  1. Przekąska

Serek waniliowy z truskawkami

Smalec z białej fasoli z duszoną cebulką, majerankiem i prażonym jabłkiem, pieczywo, ogórek kiszony

Krem z marchewki i pomarańczy z zacierką i odrobiną chili

Sałatka grecka

Sałatka z cieciorką, makaronem orzo, fetą i oliwą

Ciasto jogurtowo- malinowe

Jogurt wiśniowy z bananami i otrębami gryczanymi/pszennymi

  1. Obiad

Kotlety mielone z brokuła i orzechów włoskich, puree ziemniaczane z chrzanem i burakami, marchewka z groszkiem

Kotlety panierowane z boczniaka i pieczarek, fasolka szparagowa z sezamem, kasza jaglana z suszonymi pomidorami,

Warzywa po chińsku z soczewicą, ryż brązowy, ryż czerwony, ryż biały, surówka z kapusty

Jajko sadzone, ryż brązowy, warzywa z wody

Kotlety sojowe ze świeżym szpinakiem, puree ziemniaczane z pieczoną marchewką i sezamem

Zapiekane pomidory z kaszą gryczana i groszkiem, sos pomarańczowo- imbirowy

Placuszki z marchwi i dyni podane z pomarańczą

  1. Podwieczorek

Krem z pieczonego kalafiora na wywarze warzywnym z serem pleśniowym i makaronem

Smoothie z pieczonych batatów, migdałów, pomarańczy, jabłek, imbiru

Jogurt czekoladowy z wiórkami kokosowymi i miodem

Ciasteczka czekoladowe pełnoziarniste

Krem z batatów z mlekiem kokosowym i serkiem PHILADELPHIA

Chłodnik ogórkowy z avocado i jogurtem greckim

Pęczak z miodem, makiem , bakaliami i jogurtem naturalnym

  1. Kolacja

Pęczak z warzywami po meksykańsku

Sałatka makaronowa z cieciorką , jajkiem, oliwkami, ogórkami, papryką , zielonym groszkiem i sosem cytrynowo-jogurtowym

Naleśniki z pieczarkami, szpinakiem, czosnkiem, pomidorami, fetą

Pasztet z białej fasoli z warzywami, żurawina, pieczywo

Młoda duszona kapusta z koperkiem, jajko sadzone

Sałatka z pieczonych ziemniaków z ciecierzycą, kaprami w sosie musztardowo- majonezowym

Buraczane Burgery teksańskie z kukurydzą i czerwoną fasolą, fasolką szparagową i sezamem. pieczywo

 

dieta no meat
  1. Śniadanie

Frittata po włosku, pieczywo

Granola orzechowa z jogurtem owocowym

Pasta z pieczonego buraka z twarożkiem, pieczywo

Serek malinowy bułka paryską

Ryż na mleku z pieczonym jabłkiem i cynamonem, sos z masła orzechowego

Rolada szpinakowa z łososiem wędzonym i twarożkiem ziołowym, pieczywo

Humus z ciecierzycy z masłem orzechowym i duszonym porem, pieczywo

  1. Przekąska

Serek waniliowy z truskawkami

Smalec z białej fasoli z duszoną cebulką, majerankiem i prażonym jabłkiem, pieczywo, ogórek kiszony

Krem z marchewki i pomarańczy z zacierką i odrobiną chili

Sałatka grecka

Sałatka z cieciorką, makaronem orzo, fetą i oliwą

Ciasto jogurtowo- malinowe

Jogurt wiśniowy z bananami i otrębami gryczanymi/pszennymi

  1. Obiad

Kotlety mielone z brokuła i orzechów włoskich, puree ziemniaczane z chrzanem i burakami, marchewka z groszkiem

Kotlety panierowane z boczniaka i pieczarek, fasolka szparagowa z sezamem, kasza jaglana z suszonymi pomidorami,

Warzywa po chińsku z soczewicą, ryż brązowy, ryż czerwony, ryż biały, surówka z kapusty

Jajko sadzone, ryż brązowy, warzywa z wody

Dorsz z patelni na szpinaku, puree ziemniaczane z pieczoną dynią i marchewką

Zapiekane pomidory z kaszą gryczana i groszkiem, sos pomarańczowo- imbirowy

Placuszki z marchwi i dyni podane z pomarańczą

  1. Podwieczorek

Krem z pieczonego kalafiora na wywarze warzywnym z serem pleśniowym i makaronem

Smoothie z pieczonych batatów, migdałów, pomarańczy, jabłek, imbiru

Jogurt czekoladowy z wiórkami kokosowymi i miodem

Ciasteczka czekoladowe pełnoziarniste

Krem z batatów z mlekiem kokosowym i serkiem PHILADELPHIA

Chłodnik ogórkowy z avocado i jogurtem greckim

Pęczak z miodem, makiem , bakaliami i jogurtem naturalnym

  1. Kolacja

Pęczak z warzywami po meksykańsku

Sałatka makaronowa z tuńczykiem , jajkiem, oliwkami, ogórkami, papryką , zielonym groszkiem i sosem cytrynowo-jogurtowym

Naleśniki z pieczarkami, szpinakiem, czosnkiem, pomidorami, fetą

Pasztet z białej fasoli z warzywami, żurawina, pieczywo

Młoda duszona kapusta z koperkiem, jajko sadzone

Sałatka z pieczonych ziemniaków z ciecierzycą, kaprami w sosie musztardowo- majonezowym

Buraczane Burgery teksańskie z kukurydzą i czerwoną fasolą, fasolką szparagową i sezamem. pieczywo

 

dieta no fish
  1. Śniadanie

Frittata po włosku, pieczywo

Granola orzechowa z jogurtem owocowym

Pasta z pieczonego buraka z twarożkiem, pieczywo

Serek malinowy bułka paryską

Ryż na mleku z pieczonym jabłkiem i cynamonem, sos z masła orzechowego

Rolada szpinakowa z twarożkiem ziołowym, pieczywo

Humus z ciecierzycy z masłem orzechowym i duszonym porem, pieczywo

  1. Przekąska

Serek waniliowy z truskawkami

Smalec z białej fasoli z duszoną cebulką, majerankiem i prażonym jabłkiem, pieczywo, ogórek kiszony

Krem z marchewki i pomarańczy z zacierką i odrobiną chili

Sałatka grecka

Sałatka z kurczakiem, makaronem orzo, fetą i oliwą

Ciasto jogurtowo- malinowe

Jogurt wiśniowy z bananami i otrębami gryczanymi/pszennymi

  1. Obiad

Kotlety mielone z piersi drobiowej i szynki wieprzowej przygotowane w piecu, puree ziemniaczane z chrzanem i burakami, marchewka z groszkiem

Pieczona pierś drobiowa, sos dyniowy, fasolka szparagowa z sezamem, kasza jaglana z suszonymi pomidorami

Pierś drobiowa po hawajsku, ryż brązowy, ryż czerwony, ryż biały, surówka z kapusty

Gulasz drobiowy z grzybami, ryż brązowy, warzywa z wody

Kotlety sojowe ze świeżym szpinakiem, puree ziemniaczane z pieczoną marchewką i sezamem

Pieczony schab w marynacie ziołowej, sos pomarańczowo-imbirowy, kasza gryczana

Wieprzowina po chińsku, ryż basmati z zielonym groszkiem

  1. Podwieczorek

Krem z pieczonego kalafiora na wywarze warzywnym z serem pleśniowym i makaronem

Smoothie z pieczonych batatów, migdałów, pomarańczy, jabłek, imbiru

Jogurt czekoladowy z wiórkami kokosowymi i miodem

Ciasteczka czekoladowe pełnoziarniste

Krem z batatów z mlekiem kokosowym i serkiem PHILADELPHIA

Chłodnik ogórkowy z avocado i jogurtem greckim

Pęczak z miodem, makiem , bakaliami i jogurtem naturalnym

  1. Kolacja

Pęczak z warzywami po meksykańsku

Sałatka makaronowa z cieciorką , jajkiem, oliwkami, ogórkami, papryką , zielonym groszkiem i sosem cytrynowo-jogurtowym

Naleśniki z pieczarkami, szpinakiem, czosnkiem, pomidorami, fetą

Pasztet z białej fasoli z warzywami i filetem drobiowym, żurawina, pieczywo

Młoda duszona kapusta z koperkiem, jajko sadzone

Sałatka z pieczonych ziemniaków z kaprami i kurczakiem w sosie musztardowo- majonezowym

Buraczane Burgery teksańskie z kukurydzą i czerwoną fasolą, fasolką szparagową i sezamem. pieczywo

 

dieta Go! Slim
  1. Śniadanie

Frittata po włosku, pieczywo

Granola orzechowa z jogurtem owocowym

Pasta z pieczonego buraka z twarożkiem, pieczywo

Serek malinowy bułka paryską

Ryż na mleku z pieczonym jabłkiem i cynamonem, sos z masła orzechowego

Rolada szpinakowa z łososiem wędzonym i twarożkiem ziołowym, pieczywo

Humus z ciecierzycy z masłem orzechowym i duszonym porem, pieczywo

  1. Przekąska

Odwadniający koktajl

Smalec z białej fasoli z duszoną cebulką, majerankiem i prażonym jabłkiem, pieczywo, ogórek kiszony

Krem z marchewki i pomarańczy z zacierką i odrobiną chili

Sałatka grecka

Sałatka z pieczonym kurczakiem, makaronem orzo, fetą i oliwą

Koktajl antystresowy

Sok na dobry wzrok

  1. Obiad

Kotlety mielone z piersi drobiowej i szynki wieprzowej przygotowane w piecu, puree ziemniaczane z chrzanem i burakami, marchewka z groszkiem

Pieczona pierś drobiowa, sos dyniowy, fasolka szparagowa z sezamem, kasza jaglana z suszonymi pomidorami

Pierś drobiowa po hawajsku, ryż brązowy, ryż czerwony, ryż biały, surówka z kapusty

Gulasz drobiowy z grzybami, ryż brązowy, warzywa z wody

Dorsz z patelni na szpinaku, puree ziemniaczane z pieczoną dynią i marchewką

Pieczony schab w marynacie ziołowej, sos pomarańczowo-imbirowy, kasza gryczana

Wieprzowina po chińsku, ryż basmati z zielonym groszkiem

  1. Podwieczorek

Krem z pieczonego kalafiora na wywarze warzywnym z serem pleśniowym i makaronem

Energetyzujący koktajl bananowo- czekoladowy na mleku migdałowym z cynamonem , chili i kurkumą

Sok niwelujący cienie pod oczami z marchwi, selera naciowego i natki pietruszki

Koktajl dbający o kości

Koktajl na osteoporozę

Chłodnik ogórkowy z avocado i jogurtem greckim

Pęczak z miodem, makiem , bakaliami i jogurtem naturalnym

  1. Kolacja

Pęczak z warzywami po meksykańsku

Sałatka makaronowa z tuńczykiem , jajkiem, oliwkami, ogórkami, papryką , zielonym groszkiem i sosem cytrynowo-jogurtowym

Naleśniki z pieczarkami, szpinakiem, czosnkiem, pomidorami, fetą

Pasztet z białej fasoli z warzywami i filetem drobiowym, żurawina, pieczywo

Młoda duszona kapusta z koperkiem, jajko sadzone

Sałatka z pieczonych ziemniaków z kaprami i kurczakiem w sosie musztardowo- majonezowym

Buraczane Burgery teksańskie z kukurydzą i czerwoną fasolą, fasolką szparagową i sezamem. pieczywo

 

 

dieta sport
  1. Śniadanie

Frittata po włosku, pieczywo

Granola orzechowa z jogurtem owocowym

Pasta z pieczonego buraka z twarożkiem, pieczywo

Serek malinowy bułka paryską

Ryż na mleku z pieczonym jabłkiem i cynamonem, sos z masła orzechowego

Rolada szpinakowa z łososiem wędzonym i twarożkiem ziołowym, pieczywo

Humus z ciecierzycy z masłem orzechowym i duszonym porem, pieczywo

  1. Przekąska

Serek waniliowy z truskawkami

Smalec z białej fasoli z duszoną cebulką, majerankiem i prażonym jabłkiem, pieczywo, ogórek kiszony

Krem z marchewki i pomarańczy z zacierką i odrobiną chili

Sałatka grecka,

Sałatka z pieczonym kurczakiem, makaronem orzo, fetą i oliwą

Ciasto jogurtowo- malinowe

Jogurt wiśniowy z bananami i otrębami gryczanymi/pszennymi

  1. Obiad

Kotlety mielone z piersi drobiowej i szynki wieprzowej przygotowane w piecu, puree ziemniaczane z chrzanem i burakami, marchewka z groszkiem

Pieczona pierś drobiowa, sos dyniowy, fasolka szparagowa z sezamem, kasza jaglana z suszonymi pomidorami

Pierś drobiowa po hawajsku, ryż brązowy, ryż czerwony, ryż biały, surówka z kapusty

Gulasz drobiowy z grzybami, ryż brązowy, warzywa z wody

Dorsz z patelni na szpinaku, puree ziemniaczane z pieczoną dynią i marchewką

Pieczony schab w marynacie ziołowej, sos pomarańczowo-imbirowy, kasza gryczana

Wieprzowina po chińsku, ryż basmati z zielonym groszkiem

  1. Podwieczorek

Krem z pieczonego kalafiora na wywarze warzywnym z serem pleśniowym i makaronem

Smoothie z pieczonych batatów, migdałów, pomarańczy, jabłek, imbiru

Jogurt czekoladowy z wiórkami kokosowymi i miodem

Ciasteczka czekoladowe pełnoziarniste

Krem z batatów z mlekiem kokosowym i serkiem PHILADELPHIA

Chłodnik ogórkowy z avocado i jogurtem greckim

Pęczak z miodem, makiem , bakaliami i jogurtem naturalnym

  1. Kolacja

Pęczak z warzywami po meksykańsku z mięsem

Sałatka makaronowa z tuńczykiem , jajkiem, oliwkami, ogórkami, papryką , zielonym groszkiem i sosem cytrynowo-jogurtowym

Naleśniki z piersią drobiową, pieczarkami, szpinakiem, czosnkiem, pomidorami, fetą

Pasztet z białej fasoli z warzywami i filetem drobiowym, żurawina, pieczywo

Młoda duszona kapusta z koperkiem, jajko sadzone

Sałatka z pieczonych ziemniaków z kaprami i kurczakiem w sosie musztardowo- majonezowym

Mięsne Burgery teksańskie z kukurydzą i czerwoną fasolą, fasolką szparagową i sezamem. pieczywo

 

dieta fit
  1. Śniadanie

Frittata po włosku, pieczywo

Granola orzechowa z jogurtem owocowym

Pasta z pieczonego buraka z twarożkiem, pieczywo

Serek malinowy bułka paryską

Ryż na mleku z pieczonym jabłkiem i cynamonem, sos z masła orzechowego

Rolada szpinakowa z łososiem wędzonym i twarożkiem ziołowym, pieczywo

Humus z ciecierzycy z masłem orzechowym i duszonym porem, pieczywo

  1. Przekąska

Serek waniliowy z truskawkami

Smalec z białej fasoli z duszoną cebulką, majerankiem i prażonym jabłkiem, pieczywo, ogórek kiszony

Krem z marchewki i pomarańczy z zacierką i odrobiną chili

Sałatka grecka,

Sałatka z pieczonym kurczakiem, makaronem orzo, fetą i oliwą

Ciasto jogurtowo- malinowe

Jogurt wiśniowy z bananami i otrębami gryczanymi/pszennymi

  1. Obiad

Kotlety mielone z piersi drobiowej i szynki wieprzowej przygotowane w piecu, puree ziemniaczane z chrzanem i burakami, marchewka z groszkiem

Pieczona pierś drobiowa, sos dyniowy, fasolka szparagowa z sezamem, kasza jaglana z suszonymi pomidorami

Pierś drobiowa po hawajsku, ryż brązowy, ryż czerwony, ryż biały, surówka z kapusty

Gulasz drobiowy z grzybami, ryż brązowy, warzywa z wody

Dorsz z patelni na szpinaku, puree ziemniaczane z pieczoną dynią i marchewką

Pieczony schab w marynacie ziołowej, sos pomarańczowo-imbirowy, kasza gryczana

Wieprzowina po chińsku, ryż basmati z zielonym groszkiem

  1. Podwieczorek

Krem z pieczonego kalafiora na wywarze warzywnym z serem pleśniowym i makaronem

Smoothie z pieczonych batatów, migdałów, pomarańczy, jabłek, imbiru

Jogurt czekoladowy z wiórkami kokosowymi i miodem

Ciasteczka czekoladowe pełnoziarniste

Krem z batatów z mlekiem kokosowym i serkiem PHILADELPHIA

Chłodnik ogórkowy z avocado i jogurtem greckim

Pęczak z miodem, makiem , bakaliami i jogurtem naturalnym

  1. Kolacja

Pęczak z warzywami po meksykańsku z mięsem

Sałatka makaronowa z tuńczykiem , jajkiem, oliwkami, ogórkami, papryką , zielonym groszkiem i sosem cytrynowo-jogurtowym

Naleśniki z piersią drobiową, pieczarkami, szpinakiem, czosnkiem, pomidorami, fetą

Pasztet z białej fasoli z warzywami i filetem drobiowym, żurawina, pieczywo

Młoda duszona kapusta z koperkiem, jajko sadzone

Sałatka z pieczonych ziemniaków z kaprami i kurczakiem w sosie musztardowo- majonezowym

Mięsne Burgery teksańskie z kukurydzą i czerwoną fasolą, fasolką szparagową i sezamem. pieczywo

dieta office
  1. Śniadanie

Frittata po włosku, pieczywo

Granola orzechowa z jogurtem owocowym

Pasta z pieczonego buraka z twarożkiem, pieczywo

Serek malinowy bułka paryską

Ryż na mleku z pieczonym jabłkiem i cynamonem, sos z masła orzechowego

Rolada szpinakowa z łososiem wędzonym i twarożkiem ziołowym, pieczywo

Humus z ciecierzycy z masłem orzechowym i duszonym porem, pieczywo

  1. Przekąska

Serek waniliowy z truskawkami

Smalec z białej fasoli z duszoną cebulką, majerankiem i prażonym jabłkiem, pieczywo, ogórek kiszony

Krem z marchewki i pomarańczy z zacierką i odrobiną chili

Sałatka grecka

Sałatka z pieczonym kurczakiem, makaronem orzo, fetą i oliwą

Ciasto jogurtowo- malinowe

Jogurt wiśniowy z bananami i otrębami gryczanymi/pszennymi

  1. Obiad

Kotlety mielone z piersi drobiowej i szynki wieprzowej przygotowane w piecu, puree ziemniaczane z chrzanem i burakami, marchewka z groszkiem

Pieczona pierś drobiowa, sos dyniowy, fasolka szparagowa z sezamem, kasza jaglana z suszonymi pomidorami

Pierś drobiowa po hawajsku, ryż brązowy, ryż czerwony, ryż biały, surówka z kapusty

Gulasz drobiowy z grzybami, ryż brązowy, warzywa z wody

Dorsz z patelni na szpinaku, puree ziemniaczane z pieczoną dynią i marchewką

Pieczony schab w marynacie ziołowej, sos pomarańczowo-imbirowy, kasza gryczana

Wieprzowina po chińsku, ryż basmati z zielonym groszkiem

  1. Podwieczorek

Krem z pieczonego kalafiora na wywarze warzywnym z serem pleśniowym i makaronem

Smoothie z pieczonych batatów, migdałów, pomarańczy, jabłek, imbiru

Jogurt czekoladowy z wiórkami kokosowymi i miodem

Ciasteczka czekoladowe pełnoziarniste

Krem z batatów z mlekiem kokosowym i serkiem PHILADELPHIA

Chłodnik ogórkowy z avocado i jogurtem greckim

Pęczak z miodem, makiem , bakaliami i jogurtem naturalnym

  1. Kolacja

Pęczak z warzywami po meksykańsku

Sałatka makaronowa z tuńczykiem , jajkiem, oliwkami, ogórkami, papryką , zielonym groszkiem i sosem cytrynowo-jogurtowym

Naleśniki z pieczarkami, szpinakiem, czosnkiem, pomidorami, fetą

Pasztet z białej fasoli z warzywami i filetem drobiowym, żurawina, pieczywo

Młoda duszona kapusta z koperkiem, jajko sadzone

Sałatka z pieczonych ziemniaków z kaprami i kurczakiem w sosie musztardowo- majonezowym

Buraczane Burgery teksańskie z kukurydzą i czerwoną fasolą, fasolką szparagową i sezamem. pieczywo

dieta fleksi
  1. Śniadanie

Frittata po włosku, pieczywo

Granola orzechowa z jogurtem owocowym

Pasta z pieczonego buraka z twarożkiem, pieczywo

Serek malinowy bułka paryską

Ryż na mleku z pieczonym jabłkiem i cynamonem, sos z masła orzechowego

Rolada szpinakowa z łososiem wędzonym i twarożkiem ziołowym, pieczywo

Humus z ciecierzycy z masłem orzechowym i duszonym porem, pieczywo

  1. Przekąska

Serek waniliowy z truskawkami

Smalec z białej fasoli z duszoną cebulką, majerankiem i prażonym jabłkiem, pieczywo, ogórek kiszony

Krem z marchewki i pomarańczy z zacierką i odrobiną chili

Sałatka grecka

Sałatka z pieczonym kurczakiem, makaronem orzo, fetą i oliwą

Ciasto jogurtowo- malinowe

Jogurt wiśniowy z bananami i otrębami gryczanymi/pszennymi

  1. Obiad

Kotlety mielone z piersi drobiowej i szynki wieprzowej przygotowane w piecu, puree ziemniaczane z chrzanem i burakami, marchewka z groszkiem

Kotlety panierowane z boczniaka i pieczarek, fasolka szparagowa z sezamem, kasza jaglana z suszonymi pomidorami,

Pierś drobiowa po hawajsku, ryż brązowy, ryż czerwony, ryż biały, surówka z kapusty

Jajko sadzone, ryż brązowy, warzywa z wody

Dorsz z patelni na szpinaku, puree ziemniaczane z pieczoną dynią i marchewką

Zapiekane pomidory z kaszą gryczana i groszkiem, sos pomarańczowo- imbirowy

Placuszki z marchwi i dyni podane z pomarańczą

  1. Podwieczorek

Krem z pieczonego kalafiora na wywarze warzywnym z serem pleśniowym i makaronem

Smoothie z pieczonych batatów, migdałów, pomarańczy, jabłek, imbiru

Jogurt czekoladowy z wiórkami kokosowymi i miodem

Ciasteczka czekoladowe pełnoziarniste

Krem z batatów z mlekiem kokosowym i serkiem PHILADELPHIA

Chłodnik ogórkowy z avocado i jogurtem greckim

Pęczak z miodem, makiem , bakaliami i jogurtem naturalnym

  1. Kolacja

Pęczak z warzywami po meksykańsku

Sałatka makaronowa z tuńczykiem , jajkiem, oliwkami, ogórkami, papryką , zielonym groszkiem i sosem cytrynowo-jogurtowym

Naleśniki z pieczarkami, szpinakiem, czosnkiem, pomidorami, fetą

Pasztet z białej fasoli z warzywami, żurawina, pieczywo

Młoda duszona kapusta z koperkiem, jajko sadzone

Sałatka z pieczonych ziemniaków z ciecierzycą, kaprami w sosie musztardowo- majonezowym

Buraczane Burgery teksańskie z kukurydzą i czerwoną fasolą, fasolką szparagową i sezamem. pieczywo

 

dieta no gluten/no lactose
  1. Śniadanie

Frittata po włosku, pieczywo

Granola bezglutenowa orzechowa z jogurtem bezlaktozowym, musem jabłkowym z kokosem

Pasta z pieczonego buraka z twarożkiem, pieczywo

Chleb bezglutenowy, Serek z owocami bezlaktozowy

Ryż na mleku z pieczonym jabłkiem i cynamonem, sos z masła orzechowego

Rolada szpinakowa z łososiem wędzonym i twarożkiem ziołowym, pieczywo bezglutenowe

Humus z ciecierzycy z masłem orzechowym i duszonym porem, pieczywo bezglutenowe

  1. Przekąska

Odwadniający koktajl

Smalec z białej fasoli z duszoną cebulką, majerankiem i prażonym jabłkiem, pieczywo, ogórek kiszony

Krem z marchewki i pomarańczy z zacierką i odrobiną chili

Sałatka grecka,

Sałatka z pieczonym kurczakiem, makaronem orzo, fetą i oliwą

Koktajl antystresowy

Sok dyniowo-marchwiowy z olejem lnianym

  1. Obiad

Kotlety mielone z piersi drobiowej i szynki wieprzowej przygotowane w piecu, puree ziemniaczane z chrzanem i burakami, marchewka z groszkiem

Pieczona pierś drobiowa, sos dyniowy, fasolka szparagowa z sezamem, kasza jaglana z suszonymi pomidorami

Pierś drobiowa po hawajsku, ryż brązowy, ryż czerwony, ryż biały, surówka z kapusty

Gulasz drobiowy z grzybami, ryż brązowy, warzywa z wody

Dorsz z patelni na szpinaku, puree ziemniaczane z pieczoną dynią i marchewką

Pieczony schab w marynacie ziołowej, sos pomarańczowo-imbirowy, kasza gryczana

Wieprzowina po chińsku, ryż basmati z zielonym groszkiem

  1. Podwieczorek

Krem z pieczonego kalafiora na wywarze warzywnym z makaronem i fetą

Smoothie z pieczonych batatów, migdałów, pomarańczy, jabłek, imbiru

Sok niwelujący cienie pod oczami z marchwi, selera naciowego i natki pietruszki

Koktajl wzmacniający kości

Koktajl na mleku sojowym

Chłodnik ogórkowy z avocado i jogurtem

Kasza jaglana/komosa ryżowa z miodem, makiem , bakaliami i jogurtem naturalnym

  1. Kolacja

Gryczotto po meksykańsku

Sałatka makaronowa z tuńczykiem , jajkiem, oliwkami, ogórkami, papryką , zielonym groszkiem i sosem cytrynowo-jogurtowym

Naleśniki bezglutenowe z pieczarkami, szpinakiem, czosnkiem, pomidorami, fetą bezlaktozową

Pasztet z białej fasoli z warzywami i filetem drobiowym, sałatka z ogórka kiszonego, pieczywo

Młoda duszona kapusta z koperkiem, jajko sadzone

Sałatka z pieczonych ziemniaków z kaprami i kurczakiem w sosie musztardowo- majonezowym

Buraczane Burgery teksańskie z kukurydzą i czerwoną fasolą, fasolką szparagową i sezamem. pieczywo bezglutenowe